Can Balaguer, l'Art Jove a Pere Garau i al Terreno, la normalització lingüística dels noms dels carrers, els 11 tallers de dinamització de la llengua catalana, dignificar les biblioteques municipals i molt més
Com ja és tradició MÉS per Palma hem instal·lat durant tota la jornada de Sant Jordi una paradeta al carrer de Sant Miquel cantonada amb Oms per oferir informació del projecte polític, per reivindicar la cultura en aquesta data tan assenyalada però també per a vendre els llibres editats per la Fundació Emili Darder i l'Ateneu Pere Mascaró.
Enguany s'ha repartit gratuïtament un punt de llibre amb un poema de Laia Martínez i un fulletó que recull i valora la feina feta de l'àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, encapçalada per Llorenç Carrió, un conjunt de passes valentes i decidides per reivindicar la nostra cultura. Entre les fites més importants podem destacar que:
Hem obert Can Balaguer, un espai de cultura més per a la ciutat, una aposta per posar en valor les arts decoratives en el context de la història de la ciutat.
Descentralitzam la cultura i sumam programacions als barris. Hem impulsat projectes artístics com l'Art Jove a Pere Garau i al Terreno.
Augmentam l'aportació a la convocatòria de subvencions i les convocatòries obertes per a les programacions artístiques municipals.
Hem continuat la normalització lingüística dels noms dels carrers de Palma a través de la Comissió de Toponímia, que ha reincorporat els veïnats i la UIB.
Entre el setembre i el desembre de 2016 s'han duit a terme 11 tallers de dinamització de la llengua catalana a 6 biblioteques de Palma i s'han realitzat activitats per a fomentar el català a 7 centres educatius de la ciutat.
Hem remodelat el saló de plens per donar relleu a fills i filles il·lustres representants de la vida cultural, política i social de la ciutat, donant especial relleu a la recuperació de la memòria de les dones i de la memòria republicana de Palma.
Hem celebrat des de l'Ajuntament de Palma, i en col·laboració amb les entitats i amb l'Ajuntament d'Inca, l'acte del Cementeri de Palma en memòria dels afusellats el 24 de febrer de 1937 (Emili Darder, Alexandre Jaume, Antoni Mateu i Antoni Maria Ques).
- Hem dignificat les biblioteques municipals: hem ampliat la de Sant Jordi, hem fet millores a la de Son Rapinya i hem adquirit nou material per a la realització d'activitats.
Hem recuperat els Premis Ciutat de Palma en català, i hi hem incorporat la nova categoria dedicada a la música.
Hem ampliat el festival PALMADANSA FLUENT, amb la coordinació amb el Teatre Principal i Illenc, i la inclusió dels col·lectius ciutadans interessats en la dansa a través de la programació “La ciutat es mou”.
Hem impulsat intervencions artístiques d'art urbà a les barriades de Son Gotleu, El Molinar, El Rafal, El Camp Redó, El Terreno i Marquès de Fonsanta.
Hem fomentat la cultura popular a través dels programes PalmaFolk que inclou propostes d'arts escèniques, música i conferències, els cursos i tallers AulaFolk i la Setmana de Cultura Popular i Tradicional.
Alhora cuidam i valoram el patrimoni de Palma:
Hem restaurat les pintures de la sala del lligador del Casal Solleric.
Hem restaurat la Volada de Cort i hem organitzat visites guiades per a la seva difusió.
Hem posat en marxa el projecte de rehabilitació del Castell de Bellver.
Hem col·laborat amb la neteja i senyalització del jaciment arqueològic de Cas Quitxero a Sant Jordi.
Hem donat suport a l'excavació del jaciment de sa Galera a Cala Estància.