MÉS impulsa la reducció del nombre de sales de joc i la protecció dels col·lectius més vulnerables

Joan Albert Pons Bagur,

Joana Aina Campomar: “Les Illes Balears compten amb una ràtio altíssima de 108 establiments de joc per cada milió d’habitants, 40 punts superiors a la mitjana estatal, convertint-nos en la tercera comunitat amb més densitat d’oferta”

MÉS per Mallorca ha donat suport a la reforma de la Llei del Joc i les Apostes a les Illes Balears de 2014, que s’ha debatut aquest dimarts matí al ple del Parlament. El fet és que “la concentració d’aquest tipus d’establiments a les Illes Balears és altíssima, amb una ràtio de 108 establiments de joc presencial per cada milió d’habitants”, ha assegurat la diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar. “Aquesta ràtio és 40 punts superiors a la mitjana del conjunt de l’Estat espanyol, convertint les Illes Balears en el tercer territori amb més densitat d’oferta”, ha seguit la diputada.

Així, els objectius de la reforma són clars: protegir els col·lectius més vulnerables, oferir la màxima seguretat i protecció jurídica als ciutadans, atendre la necessitat de planificar la ubicació de les sales de joc i locals específics d’apostes, ordenar l’oferta de joc d’acord amb una política que proveeixi entorns més segurs de joc, amb la finalitat de prevenir les externalitats negatives que l’activitat del joc pot ocasionar, i corregir les disfuncions que produeix el creixement desordenat d’aquest tipus d’establiments.

Per altra banda, i després que en els últims anys diversos estaments de la societat civil i autoritats sociosanitàries s’hagin mobilitzat per exigir a les administracions la creació de marcs reguladors del joc, el Govern ha fet ús del mecanisme cautelar consistent en la suspensió de la concessió de noves autoritzacions per a l’obertura de qualsevol establiment de joc i apostes.

A més, la publicitat i els actes de promoció de l’activitat del joc i les apostes han quedat prohibits en tot el territori a excepció de les zones turístiques. Aquest punt ha resultat d’especial tensió perquè MÉS per Mallorca i UP, a diferència del PSIB, volien que quedessin prohibits en tot el territori, incloses les zones turístiques, donat que la publicitat incita competitivament a la pràctica dels jocs d’atzar i a les apostes, sense que es pugui controlar qui accedeix als continguts publicitaris o qui transita davant aquests anuncis a la via pública.

Segons Campomar, aquesta reforma era molt necessària perquè “cal reduir el nombre de sales de joc i locals específics d’apostes fins a apropar-se a la mitjana del conjunt de l’Estat i ampliar les distàncies entre les sales de joc i d’apostes i espais d’educació i d’esbarjo de les persones menors d’edat o vulnerables”.

Comparteix-lo!

Modificar cookies