Primàries MÉS per Mallorca - Llistes electorals de 2019

A MÉS per Mallorca obrim la confecció de les nostres llistes al conjunt dels ciutadans i de les ciutadanes de Mallorca. Et volem representar, i per això volem elegir amb tu les millors persones per a defensar les nostres propostes polítiques al Parlament de les Illes Balears i al Consell de Mallorca.

El passat 9 de juny ja vàrem celebrar una primera fase de les primàries, on varen ser escollides les persones que encapçalaran les llistes.

QUÈ TRIAM?

Dissabte, 10 de novembre triarem les persones que integraran la llistes al Parlament i al Consell de Mallorca a partir de la 3r lloc de la llista.

QUI HI POT VOTAR?

Si ets militant o simpatitzant de MÉS per Mallorca, ja formes part del llistat electoral per a votar a les primàries. Així mateix, també formes part del llistat electoral si et vares inscriure per a la primera fase de les primàries celebrades el 9 de juny.Si tens algun dubte al respecte, posa’t en contacte amb la Comissió de Primàries de MÉS per Mallorca escrivint un correu a primaries@mespermallorca.cat.

Si no ets militant ni simpatitzant però resideixes a Mallorca, tens més de 16 anys, no formes part de cap altra formació política i estàs d’acord amb els principis de MÉS per Mallorca, et pots inscriure fins el 29 d’octubre a través del formulari electrònic habilitat o a través del full que et facilitaran a qualsevol de les seus de MÉS per Mallorca.

COM ES VOTA?

Dia 10 de novembre es podrà votar telemàticament o de manera presencial als col·legis electorals que hi haurà situats a diferents municipis de Mallorca. Si ets afiliat i vols votar via web o a un municipi diferent de l’Assemblea Local en què participes, ens ho has de fer saber abans del 29 d’octubre (envia correu a primaries@mespermallorca.cat amb la petició i una fotografia del teu document d’identitat); si no ets afiliat, quan t’inscriguis hauràs d’indicar si vols votar via web o a l’urna del teu municipi.

Hi haurà dos processos idèntics per a elegir les persones que integraran la llistes al Parlament i al Consell de Mallorca (a partir de la 3r lloc de la llista). En tots dos casos has de votar fins a 6 dones i fins a 6 homes d’entre els que s’hagin presentat com a candidats. L’elecció es durà a terme ordenant de 1 fins a 6 els candidats i les candidates.

RECORDA-HO: som una formació feminista, així que l’expressió del teu vot ha de ser paritari (mateix número de dones i homes).

EM PUC PRESENTAR COM A CANDIDAT/A?

Sí. En el cas que siguis militant de MÉS per Mallorca, ens hauràs de fer arribar el full d’inscripció de la candidatura a qualsevol de les nostres seus o per correu electrònic a primàries@mespermallorca.cat abans del 22 d’octubre a les 14 hores. Si no ets militant de MÉS per Mallorca, ens hauràs de fer arribar el full d’inscripció de la candidatura juntament amb l’aval de 5 persones militants a qualsevol de les nostres seus abans del abans del 22 d’octubre a les 14 hores.

COM PUC SABER QUINS SÓN ELS CANDIDATS I LES CANDIDATES?

La Comissió de Primàries proclamarà les candidatures el dia 23 d’octubre. Les candidatures es podran consultar a aquesta pàgina. La campanya es realitzarà entre dia 27 d’octubre al 9 de novembre. Es convocaran un mínim de 3 assemblees perquè les persones candidates a la resta de llocs de la llista que ho desitgin puguin dirigir-se a la militància i a la ciutadania en general.

DOCUMENTS

- Full d’inscripció de candidatura.
- Full de recollida d’avals.
- Full d’inscripció al cens en paper.
- Reglament General de Primàries.
- Reglament Específic de Primàries.
- Codi ètic dels càrrecs públics de MÉS per Mallorca.