Candidatures presentades al Consell Polític

Candidatures presentades en llista oberta

Sistema de votació: S’han d’elegir 16 persones que conformaran el Consell Polític, 8 homes i 8 dones. A la papereta es poden marcar com a màxim 4 homes i 4 dones amb una X.

Rosa Mascaró (Manacor)

Presentació personal: Vaig néixer a Manacor i visc a Palma. Sempre torn a Manacor per Sant Antoni, és bo saber d’on véns per tenir més clar on vols anar i amb qui.

Raons per presentar la candidatura: És un bon moment per construir plegats un partit MÉS fort, un país millor i millorar la comunicació, potenciant el diàleg i aprenent de la diversitat, que és la nostra riquesa i la nostra força.

Xisca Mir (Palma)

Presentació personal: He estat representant d'estudiants a diversos òrgans i he format part de nombroses iniciatives de caire cultural, ecologista o reivindicatiu. Vaig estudiar Geografia i Urbanisme i Gestió de la Ciutat. M'estic especialitzant en Urbanisme amb perspectiva de gènere. Com a militant he duit a terme sobretot tasques d'organització a Palma i he treballat en els programes electorals de Palma i Mallorca.

Raons per presentar la candidatura: Governar no és fàcil, i consolidar i augmentar el nombre de militants i votants mentre es governa encara ho és menys. Hem de seguir estant al costat de les persones i de les entitats, escoltant-les i essent la seva veu, i fer feina per mantenir la il•lusió en el nostre projecte. Em present perquè vull ajudar a fer créixer Més, donar suport als càrrecs i col•laborar en no perdre el nostre esperit.

Maria Antònia Vázquez Bauzà (Llucmajor)

Presentació personal: Sóc funcionària de carrera de l'Administració de la Seguretat Social, del Ministerio de Ocupación y Seguridad Social. Treball en la Intervenció General de la Seguretat Social, a la Tesorería General de la Seguridad Social de les Illes Balears.

Raons per presentar la candidatura: Els nous reptes que afrontarem en el futur pròxim, tant en el nostre projecte polític com a la nostra comunitat, condicionen que els nous òrgans de govern de MES es vegin enfortits. Les raons per les quals em presento al Consell Polític és perquè crec que puc aportar la meva visió i experiència en la Intervenció de l'Administració, la meva plena implicació i compromís en el projecte i per la convicció que amb l'esforç compartit ben aviat aconseguirem ser la primera força política a les Balears.

Antonina Ferrà (Binissalem)

Presentació personal: Administrativa. Tenc estudis de turisme i psicologia. Em vaig afiliar al PSM l’any 1993. He treballat durant deu anys al món de l’hoteleria a Magaluf. He treballat com a administrativa al PSM i com a secretària de grup parlamentari . Actualment som la cap de gabinet a la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme. Vaig ser membre fundadora de l’agrupació del PSM a Binissalem. He estat membre de la comissió executiva del PSM des del 2004 fins al 2016. També he format part de la permanent i de l’executiva de MÉS des de la seva creació. He estat secretària de la Fundació Emili Darder des del 2009 fins enguany. A les darreres eleccions municipals, autonòmiques i generals he treballat a la campanya des de la secció de legal i apoderats.

Raons per presentar la candidatura: Hem començat un projecte molt engrescador que, des de la igualtat de les persones que en formam part, defensa tot allò amb el que crec. No hi ha cap alternativa vàlida que, des del meu punt de vista, defensi a les persones que viuen i treballen en aquestes illes millor que MÉS. Pens que el model de país que volem està plenament defensat i liderat per les dones i els homes de MÉS. Aquest projecte és jove i anam per bon camí, i, precisament per això, me fa moltes ganes seguir posant el meu granet d’arena, la meva feina i el meu esforç per consolidar-lo.

Fina Tur (Ses Salines)

Presentació personal: Som na Fina Tur Marí, militant del PSM des de 1986 primer a l’agrupació de Palma i els darrers 17 anys a l’agrupació de ses Salines. He format part diverses vegades del CDP així com també he format part de l’executiva del PSM. He tingut el plaer de formar part de l’equip de la Consellera Fina Santiago al 2010/2011 com a Gerent de l’IBJOVE i actualmente com a Gerent de la Fundació Institut Sosioeducatiu s’Estel. Som regidora de MÉS a l’Ajuntament de ses Salines dins la coalició ENDAVANT, encarregant-me de les Regidories d’Hisenda, Participació Ciutadana i Promoció Econòmica. Encara que la meva formació és la de Biòloga, la meva professió és la de Tècnica Superior del SOIB on hi duc més de 25 anys. He estat vinculada a moviments associatius formant part d’associacions de veïns, associacions de temps lliure, consell de la joventut de Palma i de les Illes, amipa, etc.

Raons per presentar la candidatura: El meu compromís amb el país i la identificació amb el projecte de MÉS per Mallorca. Un projecte format per persones responsables que ofereix alternatives i propostes –polítiques i de gestió - reals front a la corrupció d’alguns o del “postureo” d’altres.

Bartomeu Tugores (Palma)

Presentació personal: Nascut a Palma el 1961, va començar la seva trajectòria professional a un centre d'educació especial (ASPACE) i vinculat a la lluita sindical durant 26 anys. Vaig participar en diverses mobilitzacions en defensa del territori els anys 80 "Terra i llibertat en defensa de sa Dragonera". Militant d'EU des de la seva fundació fins la creació d'IniciativaVerds i membre de la seva executiva. Soci de la Fundació Pere Mascaró així com d'altres ONG's (Greenpeace).

Raons per presentar la candidatura: Me present per seguir aportant la meva experiència política i contribuir a un canvi de model econòmic i social a la nostra comunitat on MÉS hi participa de manera activa i en les possibilitats també d'un canvi de model a nivell d'estat.

Agustí Mulet Clar (Palma)

Presentació personal: Estudis de Dret a la UIB Funcionari del Cos de Gestió Processal Administrativa de la Administració de Justícia. Delegat Sindical del Sector de Justícia de CCOO ( FSC ) de les Illes Balears.

Raons per presentar la candidatura: En els propers mesos veurem importants transformacions tant pel que fa al nostre Projecte com a partit, així com en la societat balear. Hem de tenir uns òrgans de direcció en MES robustos i capaços de poder emprendre aquests objectius de transformació social. És pel que crec oportú presentar la meva candidatura al Consell Polític per aportar la meva experiència en l'Administració Pública, els meus coneixements formatius i sobretot la meva voluntat participativa en tots aquests canvis que s'acosten.

Salvador Colomé (Santa Margalida)

Presentació personal: Vaig nèixer i he viscut a Badalona fins al 2010 que vaig venir a viure a Santa Margalida. Vaig començar la meva militància política a ICV a l’agrupació de Badalona on vaig ser secretari d’organització i membre de la comissió de polítiques económiques en el Consell Polític Nacional. A l’arribada a Santa Margalida, vaig assistir a Plama a la fundació d’Iniciativa d’Esquerres a la qual em vaig fer militant i posteriorment com Iniciativa Verds. També em vaig adherir als Independents de Santa Margalida ocupant els llocs de responsable d’organització, responsable del programa municipal i enllaç amb la coalició Suma x Canvi amb el PSIB. Actualment sóc membre de la Comissió d’Arbitratge d’IV. Vaig ser candidat al Senat per Més per Mallorca a les passades eleccions generals. També sóc membre de l’Ateneu Pere Mascaró. He fet feina durant 28 anys en banca i he estat jutge de pau de Santa Margalida. També he estat coordinador d’Intermón Oxfam a Badalona i responsable de les botigues d’aquesta ONG de Catalunya i Andorra.

Raons per presentar la candidatura: Des de jove, he estat implicat amb moviments veïnals, polítics, sindicals, ecologistes i de solidaritat per tal de contribuir, dintre de les meves possibilitats, a la transformació de la societat cap a un món just, igualitari, sostenible, pacifista i solidari. Durant els quatre anys que he estat Jutge de Pau de Santa Margalida m’he mantingut al marge de la lluita política però ara que ja no ho sóc, vull implicar-me un altre cop. Considero el projecte de Més per Mallorca molt engrescador amb el qual m’identifico i on puc aportar la meva modesta experiencia d’anys de militancia política.

Bel Simón Serra (Palma)

Presentació personal: Tenc 37 anys. Filòloga de formació, professora per vocació, he fet feina a diversos instituts d’educació secundària, a la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, al sindicat STEI i, ara, a la Conselleria d'Educació. Crec en la proposta del PSM perquè defensa una educació integradora, que s’esforça per equilibrar les desigualtats i que col•loca la llengua catalana a l’eix vertebrador del sistema escolar.

Raons per presentar la candidatura: En un moment en què l'educació a les Illes ha rebut els atacs directes dels sectors més conservadors, m'agradaria aportar a MÉS tot el que he après als diferents àmbits laborals on he participat.

Ferran Mercant (Valldemossa)

Presentació personal: Tenc 36 anys. Llicenciat en ciències ambientals i dos màsters: Professor i Prevenció de Riscos Laborals. A aquesta disciplina dedic la meva activitat laboral. Milit al PSM des de 1999 i vaig ser regidor a Valldemossa entre 1999 i 2002. Som impulsor de Cerveciència on feim divulgació de la ciència en àmbits populars. Som soci del GOB, del Projecte Home i d'ALCAIB (som el responsable de comunicació).

Raons per presentar la candidatura: Al Consell Polític donaré la meva veu per a impulsar la nostra coalició cap a un futur encara més engrescador. MÉS ha de continuar promovent una economia del bé comú, unes illes Balears sobiranes, solidàries i sostenibles. Calen més persones perquè facinn feina per MÉS ja que tenim molt bona gent fent feina a les institucions. La tasca paga l'esforç i tenim bons projectes per oferir a la nostra societat.

Àlex Moll (Palma)

Presentació personal: 27 anys. Estudiant d'Antropologia Social i Cultural i de l'Especialització universitària d'Innovació i Project Management per la UOC. Vaig començar a l'associacionisme universitari a la UIB a la plataforma APROP, vaig ser representant d'alumnes de Treball Social. Fou la primera passa per començar en política en un moment de canvi com era el 2007 amb la candidatura del BLOC, i em vaig fer militant del JEN-PSM, del que n'he estat el secretari general.

Raons per presentar la candidatura: És el moment perquè el projecte de MÉS es consolidi, això passa per mantenir la il·lusió que vàrem generar a la campanya de les autonòmiques, amb les decisions que prenem des de les institucions. Hem d'avançar en la sobirania de les illes Balears i en la dels nostres germans de Catalunya i del País Valencià, no simplement per un fet cultural i identitari, sinó per aconseguir justícia social, fer front al neoliberalisme des de l'anticapitalisme, aconseguir una societat feminista i la sostenibilitat ecològica de la nostra terra.

Teresa Caimari (Son Sardina)

Presentació personal: Dona, de Palma, 57 anys, autònoma, feinera. Moltes ganes de canviar les coses. Treballo activament a l'associació de veïnats del meu poble, pertanyo a l'executiva d'IniciativaVerds i a la mesa federal d'EQUO. També, des de la seva formació, som membre del grup d'organització de MÉS per Palma.

Raons per presentar la candidatura: MÉS per Mallorca és l'úniica formació de gent preparada per a combatre ideolòogicament la mancança democràtica i de reforma social que estam vivint des de fa uns anys. Vull contribuir activament a que això siigui possible i ajudar a les companyes de Mallorca a fer possible i gran MÉS a totes les illes. L'òptica feminista, verda i ecosobiranista de la nostra formació necessita de tothom per fer arribar que "les persones primer" i que no totes les polítiques són iguals.

Lluís Garcia (Pollença)

Presentació personal: Nat a Pollença, pare d'un nin i una nina. Llicenciat en Història per la URV de Tarragona, exercesc d'arqueòleg des de l'any 2003 en l'àmbit d'obra pública i particular així com en projectes de gestió de patrimoni històric i arqueològic. La meva inquietud per al passat i la meva feina em duen a cercar la conservació del patrimoni com un actiu de la nostra societat, no només per la nostra identitat, sinó també econòmic. La conservació i divulgació del nostre patrimoni històric és una forta base perquè la nostra societat miri endavant sabent qui és.

Raons per presentar la candidatura: En un moment com l'actual on des de certs sectors de la política hi ha una agressió als drets de les persones en tots els àmbits i una mercantilització de la nostra terra, consider MÉS necessari que mai intentar aportar tot allò que modestament pugui al nostre projecte de defensa de les persones i la terra.

Macià Calafat (Palma)

Presentació personal: (Palma, 1971). Som llicenciat en Història. He militat al Bloc d'Estudiants ndependentistes, l'Ateneu 31 de Desembre, Alternativa per Mallorca, el Grup Blanquerna i la Plataforma Antimilitarista de Mallorca i actualment a MÉS per Palma. He estat vinculat professionalment al moviment associatiu: com a coordinador de Tribuna Mallorca i de la revista El Mirall, i com a tècnic de Joves de Mallorca per la Llengua i de l'Obra Cultural Balear. Actualment som secretari del Grup Municipal de MÉS per Palma.

Raons per presentar la candidatura: MÉS per Mallorca és el projecte que lluita perquè Mallorca i les Illes Balears aconsegueixin el màxim de llibertats socials i nacionals, i que ho fa aplicant les polítiques d’esquerres i ecologistes que sempre hem defensat. En uns moments de canvi com els actuals, en què assistim a agressions constants als nostres drets socials i a les nostres llibertats, consider que MÉS, un projecte que funciona de baix a dalt i amb una base sòlida, és la millor resposta.

Rosa Cursach (Artà)

Presentació personal: Som d'Artà, vaig néixer el 1967. El 2013 quan es va constituir MÉS, vaig assistir a l'assemblea de constitució. Vaig començar a participar a la comissió d'igualtat i això va dur a que em presentés com a independent a les primàries de la Comunitat Autònoma. Sóc feminista, professora de Filosofia i en aquests moments som la Directora de l'Institut Balear de la Dona, a proposta de MÉS per Mallorca, partit al qual estic afiliada.

Raons per presentar la candidatura: La meva formació, el meu activisme i ara la feina de gestió en un organisme com l'IBDona, que és la meva activitat política i laboral en aquests moments, càrrec que me dóna un contacte amb la realitat, sobretot la de les dones, i me referma la consciència sobre les transformacions necessàries per esdevenir un país més just, sostenible, sobirà i feminista. El feminisme i les polítiques d'igualtat que també han de manar a aquestes transformacions, doncs hi estan necessàriament interconnectades.

Laura Celià (Sóller)

Presentació personal: Sóc na Laura, una sollerica de 36 anys, mare de n’Andreu, de 5 anys, i de na Júlia, de 9 mesos. Vaig estudiar Biologia a la UIB i després me vaig especialitzar en la gestió del patrimoni cultural, fent feina durant deu anys en museus de ciències a Catalunya. Malgrat tenir una molt bona carrera professional, vaig decidir deixar Catalunya i tornar a Mallorca, perquè sabia que és el millor lloc perquè hi creixin els meus fills. Just en arribar me varen engrescar des de Més per Sóller i des del mes de maig sóc regidora de Transparència i Participació ciutadana. Compagino aquesta feina amb la de professora interina.

Raons per presentar la candidatura: Malgrat no tenir experiència prèvia ni estar afiliada, les eleccions de maig m'han permès conèixer per la via directa la gestió municipal, la feina de l'equip de govern, el tracte amb l'oposició i les dificultats de satisfer les expectatives generades entre la gent que va confiar en MÉS com l'autèntica força de canvi. Pens que aquest testimoni pot sumar, junt amb altres, per transmetre la realitat dels municipis i ajudar a consolidar el projecte de MÉS per Mallorca. També vull fer visibles les dificultats que tenim les mares amb fills petits i treballar per aconseguir mesures de conciliació reals. M'agrada fer feina en equip, escoltar, compartir.

Magdalena Obrador Colom (Palma)

Presentació personal: Tenc 38 anys i som de Palma. Llicenciada en filologia catalana i funcionària del Govern. Estic a l'executiva d'IniciativaVerds i també he format part de la primera executiva de MÉS. Des de l'època universitària he participat activament en el món de l'associacionisme estudiantil i de la normalització de la llengua i la cultura catalana i en els darrers anys també m'he implicat en temes d'igualtat.

Raons per presentar la candidatura: He format part de la primera executiva de MÉS per Mallorca i m'agradaria formar part del Consell Polític, perquè crec en MÉS i en el projecte innovador que representa: un projecte que lluita per fer front a les polítiques de retrocés democràtic que vivim i al qual crec que puc aportar l'experiència i la capacitat que em dóna la meva trajectòria en els àmbits en els quals m'he implicat.

Antoni Rodríguez (Inca)

Presentació personal: Antoni Rodríguez Mir, de MÉS per Inca. Militant des de l'any 1986. Regidor durant les 3 darreres legislatures, vaig encapçalar la candidatura municipal de MÉS per Inca a les eleccions de 2015. Actualment som el regidor de cultura. A l'anterior govern de progrés vaig ser el gerent del CDEIB i del Centre Bit d'Inca. Membre de l'executiva del PSM-En fins fa poc, m'he dedicat a tasques d'implantació.

Raons per presentar la candidatura: Em present perquè pens que puc aportar experiència i ganes en el camps de la implantació municipal i de la Cultura. La meva tasca com a coordinador municipal del PSM durant una sèrie d'anys han de servir perquè pugui ajudar a MÉS per Mallorca a continuar amb la implantació arreu de l'Illa. Així mateix puc aportar experiencia en el camp de la gestió cultural dins la coalició.

Alice Weber (Inca)

Presentació personal: Nascuda a Alemanya, visc a Mallorca des dels 15 anys. Mare enamorada i defensora d’una Educació pública de qualitat, laica i en català. Impulsora del treball cooperatiu i en xarxa, actualment Regidora d’Educació, Formació i Treball de l’Ajuntament d’Inca i coordinadora de MÉS per Inca. Si defensar drets i lluitar contra injustícies significa ser radical, llavors estic orgullosa de ser-ho.

Raons per presentar la candidatura: Presento la meva candidatura a formar part de l’Executiva de MÉS per Mallorca amb l’objectiu d’aportar la meva energia a un projecte d’esquerra alternativa, ecologista i sobiranista que demostra cada dia que ajuntar diferents objectius i lluitar-los de manera conjunta, és l’únic camí viable per defensar la societat i construir un futur millor.

Joan Font (Petra)

Presentació personal: Bon dia a totes i a tots, som en Joan Font. He estat batle de Petra pel PSM-Entesa des de 1995 fins a 2009 que vaig ser nomenat Conseller de Cultura i Patrimoni al Consell de Mallorca. El 2011 vaig encapçalar la candidatura de la Coalició PSM-Entesa-IV al Consell i en vaig ser portaveu fins a les eleccions del 2015 i des de aquestes som Conseller Electe de MÉS al Consell i Conseller Executiu de Desenvolupament Local. Des de la passada legislatura i fins a dia d'avui, som responsable d'implantació territorial del PSM-Entesa i de MÉS, junt amb en Pep Florit. He estat, com a membre nat, a les executives del PSM-Entesa i de MÉS i actualment som membre de ple dret de l'Executiva del PSM-Entesa des del darrer Congrés.

Raons per presentar la candidatura: Present la meva candidatura a l'Executiva i al Consell Polític de MÉS Per Mallorca des de la convicció absoluta de la necessitat de tenir a les Illes un projecte polític fort com és MÉS que es consolidi com a alternativa real al neoliberalisme i que sigui capaç d'acollir totes les forces polítiques a l'esquerra del PSOE, fonamentat en el respecte a la diversitat de pensament, en el diàleg i en el consens, per aconseguir el canvi de model econòmic-ambiental i la transformació social que suposa, basat en el respecte al dret d'autodeterminació que tots desitjam. Estic convençut que des de la meva experiència, des del coneixement de la realitat territorial i del municipalisme que practic, puc contribuir, i a més vull dedicar tot el meu esforç, a què així sigui.

Llorenç Carrió (Sant Jordi)

Presentació personal: Som santjordier i tenc 36 anys. Sempre he volgut saber què passa al món i per això vaig estudiar història. Després de la carrera, vaig seguir investigant i em vaig especialitzar en organitzacions polítiques i associatives d’aquest país. També he participat en diverses organitzacions: he estat militant del BEI, he col∙laborat a la publicació L’altra mirada i he estat membre de l’Assemblea de Docents. Des de 2003 milit en el PSM com a membre de l’Agrupació de Sant Jordi i des del primer moment m’he implicat en el projecte de MÉS. Som professor d’institut i, des de 2015, regidor de Districte Centre, Platja de Palma i Pla de Sant Jordi de l’Ajuntament de Palma.

Raons per presentar la candidatura: Pens que la política és una tasca que té com a principal objectiu millorar la qualitat de vida de les persones, i que cal fer­ho a través de la participació de la gent. Des dels pobles i barris de Palma ho estam fent. Vull aportar a MÉS per Mallorca la meva experiència com a regidor de Districte.

Miquel Àngel Contreras (Palma)

Presentació personal: De Palma, 29 anys, militant del PSM des dels 17. Compromès amb el món associatiu des de ben jove, vaig ser portaveu i coordinador dels Joves per la Llengua i membre dels JEN Palma, l’OCB i el GOB. Vaig ser dinamitzador lingüístic de l’Ajuntament de Palma. Llicenciat en Història de l’Art, he treballat per diverses associacions culturals i museus de Catalunya Nord, Girona i Bilbao. Actualment sóc assessor de districte a l’Ajuntament de Palma i membre actiu de l’Assemblea de MÉS per Palma.

Raons per presentar la candidatura: Sempre he cregut en la política com a eina de transformació de la nostra societat. El municipalisme ha de ser el mitjà per construir el canvi des de baix a dalt, a prop de la gent. Ara ens toca consolidar les nostres polítiques a les institucions per aconseguir una societat més justa, lliure i verda. Estic convençut que amb MÉS per Mallorca ho podrem aconseguir.

Fina Santiago (Palma)

Presentació personal: Des dels 15 anys he participat amb moviments sociopolítics, Terra i Llibertat en defensa de la Dragonera, Assemblea de Dones, Moviment AntiOTAN. L'any 86 em vaig afiliar a EU, va deixar aquesta formació l'anys 2010 per les dificultars d'avançar cap a un espai més confluent i participatiu. Vàrem fundar Iniciativa d'Esquerres per posteriorment unir-nos amb Els Verds, constituint IniciativaVerds. Sóc una persona d'esquerres amb tot el que això suposa per a mí: defensa dels serveis públics, dret a decidir dels pobles, feminista, ecologista, defensora de la igualtat i l'equitat, llibertats polítiques i civils per a tots i totes.

Raons per presentar la candidatura: Crec que explicar que tenc ganes, il·lusió i convenciment de que MÉS té un gran potencial de recorregut en la realitat política de Mallorca, no en diferencia d'altres companys i companyes que es presenten. Estic convençuda que el Consell Polític ha de ser un espai on hi puguin estar presents totes les diverses realitats que configuren MÉS, el que jo puc aportar, és experiència organitzativa i institucional.

Joan Lliteres (Palma)

Presentació personal: Som pare de família, empleat públic, etc, En aquests moments estic a la Conselleria d’Educació. Som un independentista, políticament compromès des que tenia 15 anys. Fa uns 8 o 9 anys que som afiliat al PSM-Entesa i per tant a MÉS des del primer moment. He participat en l’elaboració dels diferents programes electorals a través de les sectorials d’Administració Pública i de la de Salut, de la qual en som l’actual coordinador. He col•laborat en l’organització dels apoderats a Palma en les darreres eleccions tant autonòmiques i municipals com en les generals i vaig participar molt activament en la campanya electoral de les autonòmiques i municipals. Vull demanar disculpes per no ser a l’assemblea però tinc un compromís personal des de molt abans que se’n fixàs la data del 16 d’abril i no som jo qui pugui canviar cap de les dues dates.

Raons per presentar la candidatura: Crec en aquest projecte i tenc ganes de participar-hi més. És necessari que les persones que no tenim càrrecs institucionals ens impliquem i participem més en la vida política activa perquè aquest projecte sigui encara MÉS engrescador.

Maria José Ramos Monserrat (Palma)

Presentació personal: Som metgessa, treballo des de fa vint anys en el camp de la Salut Pública. Ara som Directora General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut, per MÉS per Mallorca. És un càrrec en una conselleria liderada pel PSOE per la qual cosa és especialment important la vinculació orgànica amb l'estructura del partit.

Raons per presentar la candidatura: El càrrec que ocupo és una oportunitat per desenvolupar les polítiques de salut que MÉS defensa, però requereix una vinculació amb l'estructura política del partit per tal de debatre en profunditat aquestes polítiques de salut, establir prioritats i per negociar-les amb els altres partits que governen o donen suport al Govern.

Pau De Vilchez (Palma)

Presentació personal: Ciutadà d'aquí i del món. Implicat per convicció i coherència en la construcció d'una realitat més justa i sostenible per a totes i tots. Som llicenciat en dret, màster en relacions internacionals a París, professor a la UIB en Dret Internacional i he treballat durant anys a diversos països d'Europa, Àfrica i Orient Mitjà en temes de drets humans, desenvolupament i refugiats.

Raons per presentar la candidatura: He estat implicat en la construcció de MÉS des d'abans de la seva creació, perquè creia,i crec, en la necessitat de bastir un projecte transformador que, des de la diversitat i la pluralitat de l'esquerra, sigui considerat per la majoria de la societat com una eina i un espai útil per a l'acció política trasnformadora. El procés continua, i vull seguir aportant el meu compromís per seguir endavant i consolidar-lo.

Guillem Rosselló (Campanet)

Presentació personal: Persona de Campanet, de 43 anys, amb les titulacions de Diplomat en Ciències Empresarials, llicenciat en Economia (branca del sector públic) i Màster en Sistema Impositiu i Procediments Tributaris. Professionalment, som assessor i tenc, juntament amb altres companys, una assessorial a Palma i a Campanet.

Raons per presentar la candidatura: Present la meva candidatura perquè crec que puc aportar la meva experiència, tant des del sector públic (he estat gerent de l'IBANAT i actualment som el gerent de FOGAIBA) com del privat per la meva experiència en el món de la consultoria empresarial, amb l'objectiu de posar el meu gra d'arena per fer créixer el projecre de MÉS.

Antoni Simó Tomàs (Sa Pobla)

Presentació personal: Sóc un cul inquiet, provinent del món de l'associacionisme en el qual he dedicat molt de temps a l'escoltisme, entre altres activitats. Sóc un ésser apassionat i entre les meves vocacions s'hi troba l'arquitectura, tot i que vaig acabar estudiant Sociologia a la UB. La Filosofia forma part del meu esperit reflexiu i en el meu món de les idees hi conviu l'art, la música, la meva ploma de jove poeta i el llapis de dissenyador.

Raons per presentar la candidatura: Haver entrat al món del municipalisme m'ha permès descobrir perspectives que desconeixia, però que m'han fet créixer en aquest trajecte polític que ara s'allarga. Ferm en els valors del partit, seguesc apostant per la participació ciutadana com a primer motor de moviment, causa del canvi, i una millora potencial de la qualitat democràtica que per força ha de ser la resposta d'un futur no ideal, però just.

Apol·lònia Miralles (Montuïri)

Presentació personal: Som Treballadora Social i professora, però abans que res em consider dona, d'esquerres i activista, i pens que per poder canviar les coses s'ha de tenir una actitud constant de crítica i autocrítica constructiva. En aquests moments estic al Consell de Mallorca, com consellera electa de MÉS per Mallorca i desenvolup funcions de gestió com vicepresidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

Raons per presentar la candidatura: Em present al Consell Polític perquè m'interessa participar en la consolidació del projecte de MÉS, amb qui comparteixo objectius molt importants, com la defensa de l'equitat, la justícia, el feminisme, els drets socials, els drets humans, l'ecologisme i el sobiranisme des del radicalisme democràtic i la crítica constructiva, perquè encara hi ha molt a fer i tot és possible.

Immaculada Salamanca (Santa Margalida)

Presentació personal: Llicenciada en Documentació, graduada en Turisme i actualment cursant màster de Gestió estratègica de la informació i el coneixement. Des de 1999, treballant en el món de la innovació i el suport a les PIME's a una empresa pública. Vaig ésser gerent del Consorci de Transports de Mallorca 4 anys. Membre activa dels Independents de Santa Margalida i Més i actualment a l'executiva del PSM-Entesa.

Raons per presentar la candidatura: MÉS és la força transformadora que treballa per un model de societat basada en la prosperitat compartida, el be comú, la igualtat, la justícia social i la defensa de la terra, cultura i llengua. Valors que comparteixo al 100%. Així doncs, present la meva candidatura la Consell Polític per contribuir a enfortir el projecte i a aconseguir una Mallorca social, sobirana i sostenible.

Pere Quetglas (Inca)

Presentació personal: Som un inquer nascut el 1965 compromès sempre amb el nacionalisme i l’associacionisme, moviments juvenils, membre de Consells de Joventut, soci de l’OCB, Amipes i des del 1986, participant al PSM. Treballo com a gerent a un grup d’empreses de gestió de serveis de gas i som secretari a dues Associacions Empresarials (INFOCAL i IBGas), experiències que vull compartir amb el projecte de MÉS.

Raons per presentar la candidatura:

Jaume Tomàs (Llucmajor)

Presentació personal: Nascut i criat a Llucmajor, a on he residit pràcticament tota la meva vida.Profesionalment vaig començar a fer feina ben jovenet a l’ambit de la construcció i posteriorment a seguretat i protecció privada, desde el 2003 faig feina al departament d’urbanisme de l’ajuntament de Manacor com a funcionari de carrera, actualment en exedència ja que desde el pasat mes de juny vaig ser elegit batle de Llucmajor.

Raons per presentar la candidatura: Crec que puc aportar una visió pragmàtica i municipalista basada en l’ experiència profesional i vital al projecte de MES.

Joan Colom (Sencelles)

Presentació personal: Sóc llicenciat en Història per la UIB i estic acabant un màster en Història Contemporània i Món actual per la UB. Actualment faig feina de professor de ciències socials a un centre educatiu concertat. Pel que fa a moviments socials vaig formar part del SEPC i del col•lectiu juvenil Pla de Mallorca en Marxa. A nivell local soc soci de la delegació de l'OCB, de la comissió de festes i de l'agrupació de cultura popular “Es Capoll Llarg”. A més soc militant dels Independents de Sencelles i Biniali des del 2007.

Raons per presentar la candidatura: Com a persona sobiranista i d'esquerres pens que MÉS per Mallorca és la millor eina per a transformar la societat i aconseguir una Mallorca i unes Illes Balears sobiranes, justes i ecològicament sostenibles. En la situació actual és una prioritat enfortir l'estructura política de MÉS així com els organismes interns. Sense una organització viva, potent, a peu de carrer i amb capacitat d'incidir en el debat i en la societat no podrem assolir els nostres objectius.

Manel Garcia (Palma)

Presentació personal: Doctor en Medicina i Cirurgia (UB), Especialista en Medicina del Treball (Hospital Clinic, UB), Màster en Salut Publica (UB i Johns Hopkins University - School of Hygiene and Public Helth, Baltimore USA), Diplomat en Gestió i Desenvolupament Directiu de l'Administració Publica, (INAP). Com metge assistencial, he treballat en el Servei de Neurologia, Hospital Clinic de Barcelona, com investigador en el Laboratori de Neurofisiologia Fac.Medicina (UB), i com funcionari de carrera del Cos de Metges Inspectors de la Adm. de la Seguretat Social he sigut Cap d’Inspecció Metge del INSS al País Basc, i en la actualitat ho soc com Cap d’Inspecció Metge del INSS a les Illes Balears.

Raons per presentar la candidatura: En política, tot objectiu assolit el segueix un altre nou sense aturar, que està tocant a la porta per superar a l'anterior. Els membres de MES tindrem importants i apassionants reptes que assumir en un futur pròxim. El relleu en els òrgans de direcció ha de donar un nou impuls per marcar la fortalesa del nostre projecte i preparar la necessària transformació que se espera a la nostre societat pels propers anys. És per tot això, i per la meva disposició, la meva formació, la meva experiència viscuda en distintes societats, i sobretot per la convicció en poder aportar al projecte és pel que he decidit presentar-me a la candidatura al Consell Polític i espero el vostre suport.

Antoni Verger (Palma)

Presentació personal: Llicenciat en dret, treballador públic, militant del PSM des de fa 20 anys, membre d'Amnistia Internacional, l'OCB i l'STEI, nascut a Palma, del Camp Redó, actualment faig feina a la Direcció General de Mobilitat i Transports del Govern com a tècnic superior en tasques d'inspecció del transport terrestre.

Raons per presentar la candidatura: M'agradaria aportar la meva experiència i el meu compromís a MÉS per Mallorca a través del Consell Polític.

Aina Domínguez Mora (Palma)

Presentació personal: Sóc n'Aina Domínguez, tenc 31 anys sóc de Palma, actualment sóc estudiant i educadora social. Les meves principals dèries educatives després de titular-me com educadora social, han estat amb la formació específica en violència de gènere i en intervenció amb menors. Les meves dèries personals tenen a veure amb la música, els viatges, el temps lliure, el país, la llengua, l'escoltisme i el guiatge a nivell insular i d'estat espanyol.

Raons per presentar la candidatura: Present la meva candidatura al consell polític perquè en ell es genera debat polític i crec que és un pas més per a ser una dona activa dintre MES i dintre el posicionament d'aquest envers temes que conec i treball en el meu dia a dia. També em present perquè crec que és important que les dones ens presentem a espais de decisió política i és per això també faig una passa endavant.

Lourdes Martin (Palma)

Presentació personal: Nascuda a Badalona l'any 1956. Formació en Sociologia i Feminisme. Activista feminista i veïnal, membre del moviment Feministes en Acció de Mallorca i de l'Associació Dones d'Esquerres de les Illes Balears, i també de la junta directiva de l'associació de veïns del meu barri ses Veles. Des de l'any 1986 som funcionària de l'Ajuntament de Palma. Durant la legislatura 2007-2011 vaig ser col·laboradora de la directora de l'Institut Balear de la Dona, i des de 2011 som membre de l'equip del grup municipal de MÉS per Palma a l'Ajuntament de Palma i també membre de l'executiva d'IniciativaVerds.

Raons per presentar la candidatura: Sóc d'esquerres i feminista i penso que les dones ens hem d'implicar en política i ser protagonistes dels canvis socials i polítics. Considero que MÉS és l'eina per dur endavant aquests canvis des de l'esquerra i el feminisme i és el projecte per capgirar l'actual sistema patriarcal que ens ofega en la injustícia i la desigualtat.

Antoni Andreu Ferriol (Inca)

Presentació personal: Hola som en Toni Andreu.

Raons per presentar la candidatura: Donar un altre punt de vista polític.

Josep Lluís Puig Nigorra (Sóller)

Presentació personal: El meu nom és Josep Lluís Puig Nigorra, tenc 30 anys i sóc de Sóller. Vaig cursar estudis al Col∙legi Pius XII de Palma i després em vaig llicenciar en Geografia. En haver acabat la carrera vaig anar a viure a Sóller amb la meva actual dona i ara hem tengut una filla. He participat activament a Associacions del municipi com a l'Agrupament Escolta Capità Angelats de Sóller, la Batucada, Esclatabutzes... A part tenc com a hobbies fer cervesa artesana, llegir i fer política d'esquerres.

Raons per presentar la candidatura: Des de sempre la política m'ha agradat i fins fa poc mai havia militat a un partit. Va ser al 2007 quan vaig començar a participar activament amb Entesa per Sóller i anava a les reunions de Entesa per Mallorca. Després ja vàrem seguir el procés cap a la reunificació i a la formació de MÉS. A Sóller em vaig presentar el número 5 i vaig sortir elegit regidor. Actualment sóc el Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sóller. M'il•lusiona participar d'aquest gran projecte que es diu MÉS i vull aportar les meves idees, opinions, forces i ganes per sumar i enfortir­lo!

Miquel Gallardo i Esgleas (Mancor de la Vall)

Presentació personal: Som en Miquel Gallardo ( 1979), duc la política a la sang i estim Mallorca. Som llicenciat en Ciències Polítiques i en Ciències del Treball. He fet feina tota la vida a l’empresa privada fins que el més de juny passat vaig iniciar una etapa il•lusionant com a Director General de Participació i Transparència del Govern. A més, som regidor de Manacor de la Vall.

Raons per presentar la candidatura: M’he involucrat dins MÉS de dels seus inicis, participant en espais de treball i coordinant la sectorial de participació. Ara és el moment que MÉS es consolidi com la força d’esquerres i sobiranista referent a les Illes Balears. Per a fer-ho s’ha de fer feina en dues vessants: ser transparents en la gestió interna fomentant la participació de les bases i establir aliances clau amb la resta de forces progressistes i sobiranistes d’arreu per tal de fer créixer el nostre espai.

Thomàs Jordi Castaño (Palma)

Presentació personal: Em dic Thomas Jordi, tenc 33 anys i vaig nèixer a Alcúdia. Sóc mestre d'escola pública ara farà 10 anys. Titulat com a mestre de llengua estrangera (anglès) i primària a la UIB. M'he estat formant durant els darrers 10 anys amb llengües estrangeres (nivell c1 d'anglès i nivell b1 d'alemany) i noves metodologies d'ensenyament (master amb CLIL). He estat molt implicat a moviments de protesta vinculats a educació, mediambient, animalistes, ecologistes, LGTB... com pugui ser Assamblea de docents, Crida, plataforma antitaurina, ALAS, ... Actualment formo part de l'executiva d'Iniciativa Verds a Palma. He seguit de prop i participat a les Assemblees i al grup sectorial d'Educació. Els meus interessos són principalment l'educació, els serveis socials i la participació ciutadana. El projecte de MÉS als darrers anys ha anat agafant forma i s'ha enfortit amb la implicació de les persones que hi treballen i els mecanismes de participació directa.

Raons per presentar la candidatura: Em sento indentificat i representat amb MÉS pel fet de ser una unió de diferents partits politics, moviments socials i entitats culturals a partir del diàleg i pensament per tal de canviar la situació actual cap a millor, arribant a uns acords consensuats que són la clau del canvi. Tenc ganes de participar activament amb aquest procés i d'ajudar a canviar les coses per transformar aquesta societat cap a un model més sostenible,solidari i just. Pens que aquest és un projecte que il.lusiona i me sentiria orgullós de formar-ne part.