Weber: "És de justícia frenar els sobrecostos del transport de mercaderies que pateixen les empreses de Balears"

La candidata a la batlia d’Inca reclama a Brussel·les les mateixes compensacions que les regions ultraperifèriques per a les illes


La candidata a la batlia d’Inca, Alice Weber, ha traslladat aquest dijous a l’assemblea general de l’Aliança Lliure Europea la demanda de MÉS per Mallorca de la necessitat d’un sistema que garanteixi les ajudes adequades al transport de mercaderies a les empreses de Balears. "És de justícia frenar els sobrecostos del transport de mercaderies que pateixen les empreses de Balears", ha assegurat Weber.

La proposta ecosobiranista posa damunt la taula que les Balears puguin quedar excloses de la regla europea anomenada ’Mínimis’, que estableix que les empreses poden rebre, en un termini de tres anys, un màxim de 200.000 euros en ajudes.

"Les Balears són un territori insular llunyà i haurien de rebre les mateixes compensacions que les regions ultraperifèriques", ha explicat Weber. La raó, ha dit, és que el sobrecost del transport de mercaderies provoca que siguin necessàries ajudes majors de 200.000 euros, ja no cada tres anys sinó cada any. Les regions ultraperifèriques, com Canàries, estan excloses del límit de la normativa europea.

El REB preveu que el Govern i l’Estat col•laborin per aconseguir la modificació de la normativa de Minimis i, en paraules de Weber, s’hi ha de començar a fer feina "ja i treballar-hi de valent". "Les empreses de Balears han de tenir garantides aquestes millores i augment d’ajudes", ha incidit. Weber ha explicat que aquest serà "un dels eixos principals a treballar per millorar la vida de la nostra ciutadania i que plantejarem de cara a les eleccions europees".

"Sense una estratègia conjunta, amb institucions i empreses, se’ns farà difícil promoure l’eliminació dels Minimis i les seves nefastes conseqüències per a les empreses", ha subratllat Weber. "Són un sector estratègic clau per a la nostra economia i per això han de comptar amb totes les ajudes necessàries per poder competir a l’exterior"

Oriol Junqueras, candidat de l’ALE a presidir la CE

D’altra banda, aquest migdia també ha tingut lloc la votació del candidat a presidir la Comissió Europa per part de l’Aliança Lliure Europea (ALE, EFA en anglès). Alice Weber, juntament amb altres membres, han votat a favor de la candidatura d’Oriol Junqueras, que serà finalment el candidat.