Visquen les roges del Molinar!

Truyol: "Sembraren la Palma feminista i seguim ara la seva lluita amb fermesa i alegria"

L’emotiu i encoratjador homenatge a Aurora Picornell i a les roges del Molinar, al Teatre del Mar, va dur a la memòria el que varen fer, el que representen i com el seu llegat continua més vigent que mai.

L’acte organitzat pel col·lectiu Blanquerna i presentat per l’activista Marcel Pich, va alternar reflexions de quatre dones compromeses amb la lluita i les cançons del cantautor valencià Pau Alabajos. Les paraules de Maria Antònia Oliver de Memòria de Mallorca tornaren al present els noms i llinatges de les dones assassinades pel feixisme. "Perquè aquest acte no és només en record de les roges del Molinar. La regidora de MÉS per Palma i representant de l’ajuntament Neus Truyol ha recuperat el fil de la lluita d’Aurora Picornell i les roges del Molinar perquè "nosaltres som elles". Unes dones que "sembraren la Palma feminista i unes lluites q ueseguim ara amb fermesa i alegria". Truyol va assegurar que elles serien present en totes les lluites que fa l’esquerra ecologista, en defensa del territori i d’una societat més justa i també haurien reivindicat l’esbucament de la Feixina, que serà una realitat durant aquesta legislatura. "L’esbucarem!", afirmà.

Convidada especial a l’acte les paraules de la batlessa de Badalona Dolors Sabater també ha reivindicat la lluita d’Aurora i les roges del Molinar i ha fet un a deixar en evidència el feixisme que encara s’amaga amb l’aparença de democràcia.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat i la consellera de Transparència, Participació i Cultura, Ruth Mateu han participat en l’acte on s’ha recordat el fet històric de l’obertura de la fossa de Porreres, impulsat per la seva conselleria i que ha estat possible gràcies a la llei de Fosses coordinada per na Margalida Capellà qui també hi era present.