Vilaret: "Queda demostrat que allà on governen opcions progressistes, les persones dependents han d’esperar menys i tenen més serveis"

MÉS per Mallorca critica la manca de salut democràtica de l’estat espanyol


La diputada de MÉS per Mallorca, Agustina Vilaret, ha valorat aquest dilluns l’informe de Comissions Obreres en què s’assegura que les Illes Balears és una de les comunitats amb menys persones dependents en llista d’espera per rebre valoració. "Queda demostrat que allà on governen opcions progressistes, les persones dependents han d’esperar menys i tenen més serveis", ha assegurat Vilaret.

Amb el govern del canvi, les Balears ha demostrat la seva clara voluntat de reactivar l’ajuda a la dependència i s’ha fet un gran esforç. Així, gràcies a la gestió de Fina Santiago al capdavant de la Conselleria de Serveis Socials i la de Margalida Puigserver al Consell, s’han creat 400 places més de residències, 90 més de centres de dia, ajuda a domicili i teleassistència a tota la comunitat i s’ha activat el sistema d’ajudes econòmiques. Amb un augment de la inversió d’un 36% respecte de el 2015, s’han pogut atendre 7000 persones més.

Situació política catalana

D’altra banda, la diputada ecosobiranista ha valorat la situació política que es viu a Catalunya després que es publicàs el Decret de creació, denominació i determinació de l’àmbit de la competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, però no els nomenaments. Per a Vilaret, això és una mostra més del "greu problema de salut democràtica que té l’estat espanyol".

"Hem de recordar que és un poble que ha parlat i ha escollit un Parlament, que d’aquest Parlament surt un Govern i que si no es deixa fer, seria anar contra la sobirania popular", ha afegit. Agustina Vilaret també ha assegurat que "ens agradaria que la crisi democràtica de l’estat espanyol es pogués resoldre utilitzant la raó, el seny i el diàleg perquè no només hi surt perdent Catalunya". "Els problemes polítics s’han de resoldre políticament, no es pot fer callar a un poble amb sentències de tribunals", ha conclòs.

Agustina Vilaret també ha traslladat el suport de MÉS per Mallorca a la moció que de Podem que es presentarà aquest dimarts al ple i que fa referència a l’educació de 0 a 3 anys. Tanmateix, la diputada ecosobiranista ha matisat que per aconseguir realment un model educatiu i no assistencial durant aquesta etapa són necessàries més escoletes, que no són possibles sense eliminar les barreres als ajuntaments que posen mesures com la regla de despesa o la Llei Montoro.