Vidal retreu a Sánchez que que “sense un millor finançament no hi ha justícia social postCovid19"


El senador de MÉS perMallorca acusa al president espanyol d’actuar com el seus predecesors i no fer res per Balears

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal ha retret al president espanyol, Pedro Sánchez, la poca complicitat del seu govern amb les Balears així com els reiterats incompliments amb les illes. Durant una compareixença del cap de l’executiu estatal al Senat Vidal ha recriminat a Sanchez que "a les Illes Balears és impossible complir les polítiques progressistes cap a una societat pròspera, diversa i solidària postCovid19 que predica sense un finançament just i el REIB". D’acord amb el senador ecosobiranista "és important que l’executiu Sánchez-Iglesias expliqui si hi haurà compromisos clars amb els pressupostos de 2021 per a les Balears, si en el repartiment de fons europeus les Illes seran castigades i si derogarà la Llei Montoro".

En aquesta línia Vidal, que ha dit deure’s "només als treballadors, autònoms i petites empreses de Formentera, Eivissa, Menorca i Mallorca", ha recordat que reclamar el Règim Especial, més inversions i un finançament just en el marc de la pandèmia "no és insolidaritat sinó protecció efectiva per a la gent treballadora de les Balears que patirà el pitjor hivern des de la postguerra".

El senador ecosobiranista ha aprofitat per defensar, novament, que "Banyalbufar, Valldemossa i Esporles siguin declarades Zona Catastròfica després del ’Cap de Fibló’ que va causar importants danys a vivendes i massa forestal a una àrea de 700 hectàrees el passat 29 d’agost ".