Vidal reclama al PSOE que no veti al Senat la investigació del projecte Castor

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha impulsat a través del grup Esquerra Confederal, i en aliança amb ERC-EH Bildu i Junts per Catalunya, la sol·licitud de creació d’una comissió d’investigació del magatzem subterrani de gas Castor. Vidal vol esclarir les responsabilitats existents amb el magatzem energètic hibernat perquè els ciutadans puguin tenir en la comissió “un important focus d’informació, oberta i transparent davant un cas d’interès general que no ha deixat indiferent a la societat i que ha estat envoltat d’opacitat, sobrecostos, sismicitat i mala gestió”.

“Fa ara dos anys”, ha recordat Vidal “que el PP en solitari i la seua confluència del Foro Asturias van rebutjar la creació d’una comissió que va ser secundada per PSOE, Cs i la resta de formacions polítiques, amb les úniques abstencions de PNB i UPN. Si es manté el sentit de la votació, ja que es manté la resta de circumstàncies intacte i continuen arribant sentències que anul·len decisions del Govern, la comissió prosperarà”.

El senador ecosobiranista ha exigit al PSOE que no obstaculitzi la creació de la comissió d’investigació tot afirmant que “ Del nou PSOE i d’aquest Govern tan progressista només esperem que trenqui amb les males pràctiques del seu passat i les portes giratòries i permeti investigar el major fiasco de la història de l’enginyeria espanyola i uns fets inèdits en un projecte energètic basat en recursos fòssils, que va passar en pocs mesos de ser estratègic i urgent a totalment prescindible i en el qual s’han gastat milers de milions sense cap utilitat i sense que ningú hagi assumit una sola responsabilitat”.

Finalment, el representant de Més per Mallorca a la Cambra Alta ha exigit al Govern i a la ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, que “deixi de gastar milions en unes infraestructures perilloses, hibernades i inútils i procedeix amb totes les garanties al seu desmantellament quan abans millor”.