Vicenç Vidal reclama que una part de les taxes Google i Tobin sigui cedida a les Balears

El senador de MÉS per Mallorca ha reclamat incrementar els ingressos de les Illes Balears a través de les noves taxes previstes pel govern espanyol. En concret, el Grup Parlamentari Esquerra Confederal, del Senat – on s’inscriu el senador de designació autonòmica de les Illes Balears Vicenç Vidal, de Més per Mallorca, juntament a senadors de Compromís, En Comú Podem, Geroa Bai o Adelante Andalucía –ha presentat vuit esmenes als nous impostos pendents d’aprovació pel Senat. Es tracta dels Projectes de Llei de l’Impost sobre Determinats Serveis Digitals i de l’Impost sobre Transaccions Financeres, coneguts com a “taxa Google” i “taxa Tobin”.

Entre les esmenes de Vidal destaquen aquelles que reclamen, en paraules del senador de Més per Mallorca, que “un percentatge d’allò recaptat per uns impostos tant necessaris sigui cedit a les comunitats autònomes concretament un 50% en el cas de la taxa Google i un 60% en el cas de la taxa Tobin”

Pel senador ecosobiranista “cal reivindicar també esmenes com la inclusió de les operacions d’alta freqüència en Borsa a la ‘taxa Tobin’ o la baixada del llindar a partir del qual exigir la ‘taxa Google’”. Mesures justificades, en opinió de Vidal perquè “l’especulació financera és contrària a l’interès general” i a que “en aquest context de crisi necessitam nous ingressos per finançar les mesures de protecció social”.