Vicenç Vidal : “Els problemes dels municipis i la ciutadania de les Illes Balears són de segona categoria per al govern espanyol”

El senador de MÉS afirma sentir-se "absolutament indignat" pel no reconeixement de zona catastròfica a Banyalbufar, Esporles i Valldemossa

El senador de designació autonòmica Vicenç Vidal , de Més per Mallorca, s’ha mostrat "absolutament indignat" després de la denegació de zona catastròfica als municipis de Valldemossa, Banyalbufar i Esporles afectats per cap de fibló l’estiu passat.

Vidal ha recordat que "les més de 700 hectàrees afectades i centenars de milers d’arbres arrasats no poden despatxar-se dient, com afirma l’Estat, que no es reuneixen les condicions per ser declarats zona catastròfica". El senador ecosobiranista ha volgut remarcar que "fets com aquest demostren, un cop més, que els problemes dels municipis i la ciutadania de les Illes Balears són de segona categoria per l’administració estatal espanyola".

En aquest mateix sentit, la batlessa d’Esporles, Maria Ramon lamenta la tardança per part de l’Estat en donar una resposta als ajuntaments afectats. Una situació, assegura que perjudica no només els consistoris sinó també els veïns afectats.

L’actitud del govern espanyol contrasta amb la de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, liderada per Miquel Mir. La conselleria ja ha finalitzat els treballs prevists en la primera fase d’emergència i contemplats en el pla de restauració ambiental. Aquestes tasques han tengut un cost de 279.949,58 € i han abraçat una superfície total de 30,33 ha forestals. Enguany, es preveu la realització d’actuacions en unes 80 hectàrees forestals amb un cost previst de 849.842,80 €. Mir ha agraït «l’enorme esforç de tot el personal de l’IBANAT i la Conselleria» i ha fet valdre la importància d’haver executat amb celeritat les actuacions d’emergència, ja que «ha permès pal·liar el risc d’incendi forestal i actuar contra el risc d’erosió del sòl».