Vicenç Vidal: "El jovent ha pres la paraula contra el canvi climàtic"

MÉS per Mallorca dona suport a la vaga pel clima i celebra que siguin els joves qui la impulsin

MÉS per Mallorca ha participat avui en l’engrescadora protesta juvenil contra el canvi climàtic ’Fridays for future’, que ha tingut lloc a Palma i a ciutats d’arreu del món. D’aquesta manera, i d’acord amb la seva llarga tradició ecologista, MÉS per Mallorca se suma a l’onada de protestes inspirada per la jove activista sueca Greta Thunberg perquè els governs de tot el món reaccionin contra el canvi climàtic i la contaminació.

El conseller de Medi Ambient i número 4 de MÉS per Mallorca a les llistes del Consell insular, Vicenç Vidal, ha assegurat que "el jovent ha pres la paraula contra el canvi climàtic i demostra que, davant l’emergència climàtica, només ens queda actuar". Així mateix, ha recordat que "MÉS per Mallorca ha estat una força pionera a tot Europa a l’hora d’impulsar polítiques com la llei de Canvi Climàtic o la llei de Residus".

Vidal també ha recordat que, de la mateixa manera que el Partit Popular Europeu ha vetat la intervenció de Greta Thunberg al ple de l’Europarlament, la representant del PP balear a Brussel·les, Rosa Estaràs, també ha fet campanya davant les institucions europees contra la llei balear de Canvi Climàtic impulsada per MÉS per Mallorca des del Govern de les Illes Balears.

A la manifestació d’avui a Palma, hi han assistit i mostrat el seu suport al moviment ’Fridays for Future’ el director insular de Joventut, Àlex Segura; el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Ferran Rosa; la regidora d’Ecologia de Cort, Neus Truyol, i el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal.

A més, el batle de Palma, Antoni Noguera; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el conseller de Medi Ambient del Govern, Vicenç Vidal, han avançat que sol•licitaran reunions al moviment ’Fridays for future’ mallorquí una sol·licitud de reunió per rebre i estudiar les seves propostes i peticions i compartir impressions sobre la força d’aquest nou moviment ecologista juvenil.