Un total de 40 professionals participen del curs diversitat sexual i de gènere

L’objectiu de les formacions ha estat el de poder donar una visió positiva del centre educatiu com a eina de millora de la convivència


Professionals d’equips directius, orientadors, tutors i membres de les Comissions de convivència de centres educatius de les Balears han participat a la formació sobre diversitat sexual i gènere que es va fer al Centre de Formació de Professorat Jaume Cañellas Mut de Palma. Així, 40 persones van assistir a les tres jornades organitzades, en què es van fer ponències explicatives, treball en grup, debat i reflexió.

L’objectiu de les formacions ha estat el de poder donar una visió positiva del centre educatiu com a eina de millora de la convivència i de treball des del respecte en el present i millorar els processos d’intervenció cap al futur. A la vegada que es donen pautes pràctiques als docents per a la intervenció als centres en diversitat afectiu-sexual.

Una altra de les finalitats és el de conèixer els conceptes tècnics i teòrics relacionats amb la Diversitat Sexual, que els professionals puguin adquirir eines per treballar la diversitat sexuals amb els menors, l’aula i les famílies, i treballar els prejudicis propis per actuar de manera més respectuosa i educativa.

En paraules de la directora de l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar (Convivèxit) Marta Escoda, formacions com aquesta ens donen l’oportunitat de conèixer els recursos disponibles a la comunitat autònoma, així com enfocaments innovadors en diversitat sexual de la de mà de referents nacionals com són Melanie Penna i Luis Puche. A més que ens permet obrir el debat sobre els processos de canvi que s’estan activant a l’actualitat en aquesta matèria.