Un nou espai d’acollida, preparat per rebre refugiats de l’Aquarius

L’antic convent de Son Rapinya ja està equipat per acollir les primeres persones refugiades

L’antic convent de Son Rapinya, que ja està preparat per començar a acollir les primeres persones refugiades provinents del vaixell Aquarius. Aquest nou espai demostra el compromís d’aquest govern amb les persones que arriben des de països en situació de conflicte i que Europa ha de posar fre a aquest drama”.

La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha explicat que “des del primer moment ens oferírem per l’acollida i, per fer-ho, es va cercar l’espai per ubicar aquestes persones. Finalment, la recerca es va traduir en aquest antic convent que hem transformat en alberg”. Sobre quan arribaran els refugiats, Santiago ha avançat que “segons les converses que estam mantenint amb el Govern central, l’arribada serà imminent. Això significa que tan pot ser entre demà mateix com el pròxim dilluns”.

Una vegada habilitat i equipat amb el material necessari, aquest nou espai ja està llest perquè les 25 places que ofereix puguin ser ocupades. L’espai és propietat de les germanes de la Caritat. Es tracta d’un edifici de 930 metres quadrats, ubicat al camí de Son Rapinya, 53, de Palma, de tres plantes, 18 habitacions, cuina, menjador, sales i un pati.

És el segon espai d’acollida que el Govern de les Illes Balears habilita per donar resposta a la crisi humanitària dels refugiats, oferint així un total de 77 places.

L’entitat que gestionarà aquest nou espai d’acollida és Creu Roja, la mateixa que ja gestiona l’alberg de la Platja de Palma, per on han passat 211 persones refugiades des de l’abril de 2016, moment en què el Govern va oferir les primeres places d’acollida a les Illes Balears.