Turisme sanciona amb 43.000 € tres locals d’oci i un hotel de la Platja de Palma

El vicepresident condemna les incidències del passat cap de setmana i demana un front comú per combatre el turisme incívic

La Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme ha imposat sancions a tres restaurants i locals d’oci i a un hotel ubicat a la Platja de Palma. Les actes corresponents s’han aixecat després d’una sèrie d’inspeccions a l’oferta turística de la zona. En el cas dels locals d’oci, els inspectors de la Direcció General de Turisme han imposat sancions d’entre 3.000 i 12.000 euros. Per altra banda, els inspectors també han detectat una infracció greu per sobreocupació a un hotel de la Platja de Palma; l’acta aixecada determina una sanció de 20.000 euros.
Les inspeccions s’han dut a terme en el marc d’una campanya en contra del turisme incívic. En vista de les incidències del cap de setmana passat, el vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha tornat a exigir una millor implicació per part del sector. "No volem aquest tipus de turisme, no volem visitants amb un comportament tan incívic. L’enfocament per erradicar aquest tipus de turisme ha de ser transversal", ha dit el conseller, recordant que encara hi queda una petita part del sector que segueix atraient aquesta clientela.
"La majoria d’establiments, siguin hotels o oferta complementària, comparteix l’aposta d’aquest Govern per un turisme de més qualitat. Però encara hi ha empresaris que venen alcohol a un preu massa barat i estimulen un tipus de turisme que no és el que ens interessa. Per això reclamam responsabilitat i compromís a tothom."
Barceló ha tornat a demanar una major seguretat a les zones conflictives. "El consum d’alcohol a espais públics està prohibit mitjançant les ordenances públiques d’aquestes zones. Però hi manquen policies locals per poder vigilar sobre el compliment de les ordenances, perquè el Govern espanyol, concretament el ministre Montoro, no deixa contractar a més personal."
El vicepresident ha anunciat una reunió amb totes les administracions implicades per avaluar més mesures i procediments més estrictes.