TRET DE SORTIDA AL DISTRICTE D’INNOVACIÓ DEL NOU LLEVANT

Antoni Noguera: “Avançam cap a un altre model econòmic i una economia molt més creativa, més diversificada i amb més valor afegit”.

Aquest divendres s’ha signat el protocol de col·laboració per desenvolupar el Districte d’Innovació del Nou Llevant-Façana Marítima. Govern, Consell de Mallorca, Autoritat Portuària de Balears i UIB es sumen a la iniciativa que fa anys impulsa l’Ajuntament de Palma, especialment durant la batlia d’Antoni Noguera. Així doncs, s’ha aconseguit formalitzar el compromís de les principals institucions per posar en marxa el projecte que cerca transformar el Nou Llevant en un nou pol econòmic de Palma centrat en la innovació.

De fet, Noguera ha valorat aquesta passa endavant assegurant que “avançam cap un altre model econòmic i una economia molt més creativa, més diversificada i amb més valor afegit”.

El protocol signat aquest divendres és el full de ruta de les passes que, a partir d’ara, les diferents institucions implicades hauran de fer per donar forma al Districte d’Innovació. La intenció crear un ecosistema urbà innovador que incideixi en la transformació ecològica i digital del model econòmic de les Illes, equilibrant l’estacionalitat i generant activitat una nova activitat empresarial i laboral estable.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha exposat el context i els reptes del projecte, i ha afirmat que “la iniciativa estarà liderada per l’administració pública, amb una aportació imprescindible del sector de recerca i coneixement, que aporta la UIB, i amb la generació de sinèrgies per a la transferència de coneixement cap a les empreses i que reverteixi positivament a les barriades, donant resposta a un model de ciutat integrada, compacta i complexa”.

Així mateix, Noguera ha insistit en l’esforç que a partir d’ara hauran de fer totes les institucions signants, que s’han fet seva aquesta iniciativa empresa per MÉS i que es basa fonamentalment en “el lideratge públic per posar en marxa un nou motor econòmic a Palma centrat en la transició ecològica, la innovació i la digitalització de la societat, les institucions i les empreses”. “Estam dotant de contingut pràctic i de recursos els esforços per aconseguir més diversificació econòmica, millor ocupació i una sortida verda de la crisi de la covid”, ha manifestat el tinent de batle.

En la mateixa línia, Neus Truyol ha afirmat que “aquest projecte contribueix a fer front als principals reptes actuals com són la debilitat del model econòmic de les Illes Balears, l’emergència climàtica i la desigualtat social. I s’emplaça en una àrea geogràfica molt concreta, el Sector Llevant-Façana Marítima que inclou el barri de La Soledat Sud, amb un nivell d’exclusió social molt elevat. Es tracta d’un espai d’oportunitat i necessitat d’intervenció molt important, de fet ja duem temps treballant en aquesta iniciativa que va néixer de la col·laboració social i ciutadana a través del Manifest Ramon Llull 2030”.