Treballam de manera conjunta per evitar les inundacions a l’escola de Sant Josep Obrer de Palma

L’Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca han presentat les obres del torrent de na Bàrbara


Treballam de manera conjunta per millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes. L’Ajuntament de Palma, juntament amb la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca han presentat les obres de reparació del torrent de na Bàrbara per evitar els problemes d’inundacions a l’escola de Sant Josep Obrer.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha destacat que es tracta d’una actuació molt necessària, ja que la conca hidrogràfica que dona aigua en aquesta zona “és d’uns 38 km2 i, per tant, genera una potència d’aigua molt elevada que arriba aquí i hem de ser capaços de drenar. Com que és un torrent que es troba encaixat en el medi urbà hem de prendre mesures”. Vidal ha explicat que es tracta d’una zona en risc d’inundació greu, “on tenim un col·legi i, per tant, el primer és la seguretat, les persones”.

El Pla de Gestió del risc d’inundació incorpora un programa de manteniment i conservació de lleres per tal de millorar la funcionalitat hidràulica. Es tracta d’un tram d’uns 200 metres en què s’ha ampliat la llera del torrent a una amplada de base de 10,50 m i una alçada de 2,50 m. Les obres es van iniciar a l’abril d’enguany, tenen previst que estiguin enllestides a mitjan agost i han tingut un cost de 301.336,22 euros (IVA inclòs).

Aquesta obra completa dos endagaments que ja existien anteriorment on hi quedava un tram inconnex. El Pla de Gestió del risc d’inundació incorpora un programa de manteniment i conservació de lleres per tal de millorar la funcionalitat hidràulica. Per aquest motiu, s’han dut a terme unes obres de reparació del torrent de na Bàrbara ubicat en el terme municipal de Palma, en concret del tram de l’escola de Sant Josep Obrer a la carretera de Sineu MA-3018.

Es tracta d’un tram d’uns 200 metres en què s’ha ampliat la llera del torrent a una amplada de base de 10,50 m i una alçada de 2,50 m. Les obres es van iniciar a l’abril d’enguany, tenen previst que estiguin enllestides a mitjan agost i han tingut un cost de 301.336,22 euros (IVA inclòs). Aquesta obra completa dos endagaments que ja existien anteriorment on hi quedava un tram inconnex.