Suport a la democràcia i contra la judicialització del procés sobiranista de Catalunya

MÉS per Mallorca demana que el Parlament balear doni suport al Parlament català


El grup parlamentari MÉS per Mallorca ha presentat avui una Proposició No de Llei (PNL) perquè, tal com afirma la seva portaveu Bel Busquets "el Parlament de les Illes ha de donar suport al Parlament català que està patint un procès de judicialització que és un atac a la democràcia". La portaveu ha remarcat que l’Estat espanyol hauria de respondre políticament no utilitzar els tribunals i les amenaces com ha estat fent fins ara.

"Avui han jutjat a Mas, Rigau i Ortega per representar el seu poble i complir un mandat democràtic que ha estat avalat per milers de persones, ja que el procès parteix d’un ample moviment social, transversal" ha assegurat Busquets qui també ha fet referència a la necessària solidaritat del parlament balear cap a Carme Forcadell, presidenta del parlament català qui ha estat acusada de desobeir de manera intencionada i conscient la suspensió del Tribunal Constitucional.

Busquets ha reclamat que es deixi de judicialitzar el procès de Catalunya. "El que hauria de fer l’Estat és obrir un diàleg pacífic”.

El text de la PNL de MÉS per Mallorca cerca el consens de les forces polítiques democràtiques:

“El Parlament de les Illes Balears demana al Govern espanyol i a les Corts generals que es deixi de judicialitzar -vulnerant els principis democràtic i de separació de poders- el conflicte polític que genera el procés sobiranista de Catalunya, i que obrin un diàleg vertader, permanent i públic entre els governs de Catalunya i Espanya amb l’objecte de donar una solució pacífica al conflicte basada en el principi democràtic, proclamat a l’article 1 de la Constitució”

Els doblers del Conveni de carreteres per Transport Públic

La formació ecosobiranista també ha presentat avui una esmena a la proposició dels socialistes per reclamar els doblers del conveni de carreteres. “Els 120 milions d’’aquest any 2017 no els volem per fer més carreteres sinó per millorar el transport públic i aconseguir una mobilitat més sostenible”, ha assenyalat Joana Aina Campomar avui en roda de premsa.

Documents adjunts