Sumam “per liderar el canvi a les Illes Balears”

Biel Barceló i Maite Salord afirmen que “MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca, organitzacions en què la sobirania resideix a cada illa, col·laborarem i treballarem junts per convertir la majoria social que vol el canvi en una majoria política a les institucions del conjunt del país”


MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han reunit avui els seus màxims representants en una reunió de coordinació a Palma, per preparar les línies d’actuació política en temes tant importants i vitals per la societat illenca i que han empitjorat d’una manera escandalosa els darrers quatre anys, com és el transport aeri, l’atenció assistencial i sanitària, l’aporta per una política urbanística a la carta, la corrupció, l’educació, un model econòmic que només prima els interessos de ben pocs mentre la resta s’està empobrint, etc... MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca es marquen com a objectiu aconseguir el canvi polític a les Illes Balears per poder recuperar el futur i revertir els retrocessos que ha provocat el Govern del PP.

A la reunió han assistit el coordinador general de MÉS per Mallorca i candidat a la Presidència del Govern, Biel Barceló, la portaveu de MÉS per Menorca i candidata a la Presidència del Consell de Menorca, Maite Salord, els candidats i candidates al Parlament per MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca, Nel Martí, Margalida Capellà i David Abril, a més dels membres de l’Executiva Joan Verger i Pau de Vílchez.

Biel Barceló afirma: “MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca sumam forces per liderar el canvi polític a les Illes Balears, que ha de ser un canvi gros. Ens presentam a les eleccions per guanyar. En aquests moments ja hi ha una clara majoria social que n’està farta i que vol el canvi a Mallorca, a Menorca, a Eivissa, al conjunt de les Illes Balears. Junts treballam per convertir aquesta majoria social en una majoria política de canvi ciutadà a les institucions del conjunt del país”.

Barceló remarca que “MÉS és el projecte progressista amb més implantació al territorial als nostres municipis”. I Maite Salord destaca “la solidesa dels projectes de MÉS a les nostres illes”, ja que són “projectes centrats a les illes, no rebem ordres de Madrid, no som sucursals de cap altre partit, i ens centram en proposar solucions per als problemes dels mallorquins, dels menorquins”.

“Recuperar l’autèntic significat de la paraula democràcia”

Salord explica: “La ciutadania vol un bon govern al servei de la gent, i no al servei d’uns pocs; un bon govern que defensi els interessos de les nostres illes”. I apunta: “Per aconseguir aquest bon govern és fonamental recuperar l’autèntic significat de la paraula democràcia, a través de dues vies: donar veu als ciutadans, promoure una vertadera participació ciutadana a les institucions democràtiques; i aplicar una gestió política absolutament transparent i eradicant definitivament aquest corc per a la democràcia que ha estat la corrupció”.

La candidata a la Presidència del Consell de Menorca afirma que el nou govern “haurà de recuperar tot allò que durant els darrers quatre anys el PP ha dinamitat: educació, sanitat, serveis socials... Problemes que, des de Menorca, es veuen amb més preocupació perquè tenim un problema afegit: les dificultats del transport aeri, fins i tot en un tema tan important i sensible com és el transport de malalts. De 12 del vespre a 8 del matí no hi ha transport aeri si hi ha una urgència. Les nostres reivindicacions i les nostres propostes seran sempre pensant en les persones”.

Altres fites que es marquen des de MÉS de cara al nou govern són aconseguir un canvi de model econòmic que creï prosperitat compartida i llocs de feina estables i no precaris, i aconseguir un gran acord social per l’educació, que garanteixi una educació de qualitat i de futur per als nostres infants per damunt dels interessos partidistes.