Les persones refugiades de l’Aquarius seran acollides a un convent de son Rapinya habilitat per Serveis Socials i Cooperació

L’espai és propietat de les Germanes de la Caritat i té capacitat per a 25 places

JPEG - 3.6 MB

El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, ha oferit al govern Central el convent de Son Rapinya, propietat de les Germanes de la Caritat, com a espai d’acollida de les persones refugiades procedents de l’Aquarius. La Conselleria ha tancat un acord de lloguer per a set anys amb la congregació i ja ha posat a disposició de Madrid aquest espai que té capacitat per a 25 places.

Es tracta d’un edifici de 930 metres quadrats, ubicat al camí de son Rapinya número 53 de Palma, de tres plantes, 18 habitacions, cuina, menjador, sales i un pati. "L’edifici està en perfectes condicions. S’hi pot entrar demà mateix" ha apuntat la consellera Fina Santiago, qui ha explicat que en dues setmanes ja estarà del tot equipat (mobiliari, roba de llit, estris de cuina i llar, etc.). La consellera ha agraït la disposició de la congregació de les Germanes de la Caritat per poder disposar d’aquest edifici, així com la cessió de mobiliari per part d’un hotel de Mallorca.

Se dóna resposta així a la petició oficial del govern Central del passat dia 14 de juny per oferir espais per acollir les persones refugiades arribades a València. L’espai se cedirà a l’entitat que finalment gestioni aquesta acollida, una decisió que és competència de l’Estat.

Fina Santiago ha explicat també que demà s’ha convocat la Comissió tècnica d’acollida de persones refugiades, integrades per administracions públiques i entitat. La consellera també s’ha posat en contacte amb l’associació de veïnats de son Rapinya per informar-los de l’habilitació de l’antic convent com espai d’acollida, qui s’ha mostrat satisfet amb què sigui un barri d’acollida.

Documents adjunts