Josep R. Cerdà “Ser presents a la Fira Internacional d’Osca ha ajudat a obrir mercat”

Les companyies de teatre i dansa de les Illes han creat expectació a aquesta fira que és una de les cites indispensables per als programadors culturals i professionals de les arts escèniques i la dansa


“Ser presents a la Fira Internacional d’Osca ha ajudat a obrir mercat. En aquest sentit, els programadors i els participants estan molt satisfets, perquè després d’anys de presència intermitent de Balears, ara hi torna a haver línia de projecció exterior que dona visibilitat a la cultura de les Illes”, ha remarcat el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Josep R. Cerdà. A més, s’ha ofert als programadors la col·laboració necessària en cas que estessin interessats en contractar espectacles de les Illes i també suport si la intenció es portar programació de fora a Balears.

El Govern, a través de la Direcció General de Cultura i l’Institut d’Estudis Baleàrics, ha muntat un estand aquesta fira, amb informació sobre les companyies de teatre i dansa de les Balears, amb la finalitat d’obrir mercat en territori nacional, mitjançant contactes establerts amb programadors per tancar contractacions de cara a l’any que ve.

Un dels espectacles més ben rebuts i que ha tingut, de fet, presència física a la Fira d’Osca, és el grup Marino e Marini. El conjunt va actuar el vespre de dimecres, creant entusiasme entre el públic i, sobretot, entre els programadors, que s’han interessat en establir relacions contractuals per l’any que ve. A banda, s’ha donat a conèixer altres espectacles, com els que van formar part de la Fira B!, i s’han iniciat lligams per a què les companyies de les Illes tenguin més presència en el circuit nacional, participant en esdeveniments com la Mostra d’Igualada.

El director general de Cultura, Jaume Gomila, assegura que “després de l’èxit de la nostra participació a la fira de Tàrrega i l’assolit també a la fira d’Osca, es confirma l’alt nivell de les companyies professionals balears,cada cop més conscients de la importància de crear productes que siguin exportables”.

Aquesta fira també ha servit al Govern per revalidar el contacte amb els programadors de la península, donat que hi participen COFAE (Confederació de Fires de l’Estat Espanyol) i els membres de la Red de Teatros y Auditorios Españoles.