Segona fase de la rehabilitació del centre de Sa Farinera de Llubí

La vicepresidenta, Bel Busquets, i la batlessa, Malén Perelló, presenten el projecte, que té com a objectius recuperar el patrimoni industrial i agrícola del poble i millorar-ne l’oferta turística, i que compta amb la inversió del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics


La vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, i la batlessa de Llubí, Malén Perelló, han visitat aquest dimarts el centre sociocultural de Sa Farinera i l’espai que l’envolta, per tal de presentar la segona fase del projecte de rehabilitació de l’edifici i de la plaça on s’ubica. Aquest projecte està cofinançat pel Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT) i l’Ajuntament de Llubí.

El Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics, amb la convocatòria de 2017 de projectes d’inversió i actuacions per a la millora de les infraestructures turístiques i per al foment de la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística de Mallorca, invertirà 117.000 euros en la segona fase de la rehabilitació d’aquest espai. Aquesta inversió suposa el 80% del pressupost del projecte, que té un pressupost global de 146.000 euros. El 20% restant el finançarà l’Ajuntament de Llubí.

La vicepresidenta ha declarat que “les inversions del CBAT pretenen donar suport als ajuntaments de Mallorca en la millora de les infraestructures i l’oferta turística fora dels mesos d’estiu. Els beneficis del turisme s’han de redistribuir en millorar els salaris, en millorar el medi ambient i el patrimoni, i també en millorar els nostres municipis. Una illa equilibrada, també des del punt de vista territorial, és més atractiva tant per als residents com per als turistes”.

Busquets ha destacat que la convocatòria d’enguany arriba a un gran nombre de municipis i ha explicat que “el 64% de municipis de l’illa de Mallorca executaran projectes per un valor de més de 24,9 milions d’euros”. La convocatòria de 2017 multiplica gairebé per cinc la quantitat de l’anterior convocatòria, de 2014.

La primera fase de reconversió de l’edifici de Sa Farinera en centre sociocultural ha anat a càrrec del Consell de Mallorca i de l’Ajuntament de Llubí. S’han realitzat obres de rehabilitació a l’antic immoble i s’ha recuperat la maquinària del molí de farina que forma part del patrimoni del municipi de Llubí. En aquesta segona fase, es reconvertirà l’aparcament que hi ha darrera de l’edifici en una plaça pública i es faran diverses obres d’embelliment que milloraran l’espai urbà on s’ubica l’edifici recuperat.

Millora de l’oferta turística

L’objectiu de les actuacions del Consorci Borsa d’Allotjaments per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l’Oferta de l’Illa de Mallorca és incrementar la qualitat de l’oferta turística, potenciar el patrimoni, per rehabilitar edificis i zones d’interès dels visitants, així com fomentar activitats que persegueixin diversificació i desestacionalització de l’oferta turística, com la millora de les infraestructures de rutes cicloturístiques o de la senyalització d’itineraris i punts d’interès.

Els projectes són cofinançats pel CBAT fins a un màxim del 80% de cada projecte i pels ajuntaments que contribueixen amb un mínim del 20%. Cada ajuntament ha pogut presentar fins a dos projectes.

El CBAT és l’òrgan gestor de les places turístiques a l’illa de Mallorca. Hi formen part el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Mallorca i els agents socials i econòmics del sector turístic.


Documents adjunts