Santiago reclama al govern espanyol més fons per fer front a l’emergència social provocada pel coronavirus


La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, ha demanat al govern espanyol la necessitat de disposar d’un "finançament específic de l’Estat per als Serveis Socials, com el d’Educació i Salut". Segons Santiago l’aportació estatal feta a l’inici de la pandèmia de la COVID-19 (300 milions d’euros) és insuficient. De fet, Fina Santiago, ha reiterat aquesta petició que ja va fer al mes d’abril mitjançant dues cartes enviades al vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, on exposava la necessitat de destinar una nova partida econòmica a les Comunitats Autònomes per poder fer front a l’emergència social provocada per la crisi sanitària de la COVID-19.

De la mateixa manera, la consellera ha plantejat agilitar la tramitació de l’ingrés mínim vital. "Ben igual que contracten rastrejadors i altre personal sanitari, també l’Estat hauria de contractar personal perquè aquest ingrés arribi el més aviat millor als beneficiaris", ha assenyalat.

En aquests termes s’ha pronunciat Fina Santiago després de participar en la reunió de coordinació d’Estat amb la resta de comunitats. Durant la trobada s’ha acordat un document amb tot un seguit de mesures que contribueixin a reduir l’impacte del coronavirus a les residències. No obstant això, Santiago ha remarcat que la majoria de les propostes ja s’apliquen a les Illes, com és el cas de la reducció de visites, el control de sortides i els protocols d’aïllament i de derivació als hospitals. En tot cas, Santiago s’ha mostrat satisfeta, ja que la intenció de tot plegat és, assegura, "actuar de la manera més coordinada i homogènia possible".