Santiago: "Només qualcú a qui no l’importen les persones pot arribar a proposar una cosa així; que ho faci una persona escarrufa, que ho faci un partit polític manifesta a quina societat aspira"

MÉS per Mallorca condemna les mal anomenades ‘mesures per fomentar la maternitat’ que vol impulsar el Partit Popular


MÉS per Mallorca critica les mesures que el Partit Popular vol impulsar pel que ells anomenen ‘fomentar la maternitat’, especialment la que han explicat els mitjans durant les darreres hores: que donar un fill en adopció sigui una causa perquè les dones en situació ‘irregular’ no siguin expulsades durant el procés de gestació. La número dos al Parlament, Fina Santiago, ha assegurat que “només qualcú a qui no l’importen les persones pot arribar a proposar una cosa així; que ho faci una persona escarrufa, que ho faci un partit polític manifesta a quina societat aspira”.

“Hi ha un partit que està plantejant que els infants de dones en situació d’irregularitat siguin un mitjà de pagament per evitar l’expulsió inmediata del país. És una proposta inassumible a la nostra societat”, ha sentenciat Santiago. Aquesta mesura s’inclou dins la proposta de ‘Llei de suport a la maternitat’ de Casado, que vol, en paraules del líder del PP acabar amb l’hivern demogràfic d’Espanya.

“El que planteja el Partit Popular no és una llei per donar suport a la maternitat, només a l’embaràs”, ha apuntat Santiago. La també consellera de Serveis Socials i Cooperació ha explicat que la maternitat no és un fet biològic, sinó un desig: “no pel fet de ser dones hem de ser mares”. Fina Santiago ha criticat la manera que el PP diu protegir la maternitat, mentre que s’oposen a la pujada del salari mínim, a escoletes públiques i a qualsevol mesura que suposi millorar la vida de la gent.

La candidata al Senat, Rosa Cursach, ha qualificat de “cinisme” al PP per parlar d’”hivern demogràfic per justificar la retallada de drets sobre els cossos de les dones”. Cursach acusa als conservadors de seguir el joc a l’extrema dreta “i trepitjar els drets humans en aquesta carrera, simplement per guanyar vots”.

La també directora de l’Institut Balear de la Dona ha recordat que, tot i que la proposta del PP “és mercadejar amb el cos i els drets de les dones”, a l’Estat ja hi ha mecanismes que separen les dones migrades dels seus infants: “es diu Llei d’estrangeria”. Cursacht ha volgut denunciar també la “instrumentalització” que fa el Partit Popular de la vulnerabilitat d’aquestes dones..