Rosa Cursach: "Cal voluntat política per lluitar contra la violència masclista"

La directora de l’IBdona exigeix al Ministeri de Justícia que acceleri els tràmits per solucionar la situació del jutjat número 1 de Violència contra la Dona


La directora de l’IBDona, Rosa Cursach, exigeix al Ministeri de Justícia que acceleri els tràmits per solucionar la situació del jutjat número 1 de Violència contra la Dona a Palma. Cursach ha explicat que des de l’Institut s’han posat en contacte no només amb el Ministeri, sinó també amb l’Observatori estatal de Violència de Gènere per reclamar més dotació de personal als jutjats i la creació d’un nou jutjat de violència contra la dona.

Cursach ha recordat que aquesta és una demanada que ja va fer el TSJIB el 2007 i que ha tornat a fer a la memòria de l’any 2017. "El Ministeri segueix sense donar resposta a aquesta demanda", ha assegurat la directora de l’IBdona. Pel que fa al tancament del jutjat número 1, Rosa Cursach ha explicat que s’espera que es pugui resoldre la situació en uns 10 dies tot i que el TSJIB posava en principi el termini d’un mes.

La directora de l’IBdona ha afirmat que "la comunitat amb més denúncies per violència masclista no pot quedar-se sense un jutjat de violència contra la dona". Cal recordar que la decisió de tancar-lo va venir donada per la manca de personal al jutjat, fos per baixes o per trasllat, que no es va cobrir per part de Justícia.

La ministra Montserrat incompleix el seu compromís

Rosa Cursach també ha subratllat que la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, està incomplint el compromís que va assolir a la conferència sectorial d’igualtat del passat desembre de dotar amb 200 milions d’euros la partida pressupostària destinada al Pacte d’Estat contra la violència de gènere, independentment de si s’aprovaven els pressupostos o no.

"Cal voluntat política per lluitar contra la violència masclista, i la decisió de no dotar amb pressupost suficient el Pacte d’Estat contra la violència de gènere denota manca de voluntat política", ha explicat Cursach. Tot i que en un inici s’hi havien de destinar aquests 200 milions d’euros - en els quals s’incloïa una partida específica per les comunitats autònomes -, s’ha acabat destinant-hi 80 milions, el que incompleix els criteris amb els quals es va comprometre Montserrat.