Reus: “Per a les Balears, són uns pressupostos pèssims”

MÉS per Mallorca reivindica una veu pròpia al Congrés que defensi els interessos de la ciutadania illenca


El diputat de MÉS per Mallorca Antoni Reus ha explicitat avui la posició de la formació ecosobiranista pel que fa als Pressupostos Generals de l’Estat presentats al Congrés pel govern de Pedro Sánchez. Reus ha assegurat que la valoració global és “molt negativa”, ja que “per a les Balears, són uns pressupostos pèssims” en seguir a la cua de les inversions de l’Estat i molt per davall de la mitjana.

Tot i que Reus ha valorat positivament que "després d’anys de retallades augmenti la despesa social, les pensions i augmenti la despesa en temes com l’educació", ha destacat que la situació de les Balears en els comptes espanyols "no només és que no millorem, és que anam cap enrere".

Pel que fa a les poques inversions concretes que sí que figuren als comptes, com els 10 milions anuals del conveni ferroviari, el diputat ecosobiranista ha reiterat que es tracta "d’una quantitat totalment insuficient" i ha recordat "que l’anterior conveni ferroviari que es va deixar de pagar per part de l’Estat era de l’ordre de 60 milions d’euros".

"Els pressupostos s’han plantejat en clau estatal per aconseguir determinats suports i una vegada més es demostra que les Illes Balears tenen molt poc pes, per això MÉS per Mallorca defensa que fins que no hi hagi una veu pròpia per les Illes Balears al Congrés que defensi els nostres interessos, això no canviarà", ha explicat Reus.