Reconeixem l’excel·lència de l’alumnat universitari de grau


La Secretaria Autonòmica concedeix ajudes als millors expedients acadèmics

La Direcció General de Política Universitària i Recerca que lidera Pep Lluís Pons vol afavorir l’excel·lència en el rendiment acadèmic. És per això que ofereix una convocatòria d’ajudes per tal de promoure-la. Fins a vint ajudes de 1.500 euros cadascuna per a alumnes de les Illes Balears que hagin finalitzat els estudis de grau durant el curs 2018-2019.

El director general de Política Universitària i Recerca, Pep Lluís Pons, he explicat que aquestes ajudes serveixen “per visibilitzar l’esforç dels graduats universitaris” i per “posar en valor la formació i l’excel·lència universitària”. Pons ha recordat que un dels objectius que es marca la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística és el foment dels estudis universitaris entre els joves de les Balears. Per la seva banda, la secretària autonòmica, Agustina Vilaret, ha incidit en què “el canvi econòmic i social no pot estar basat en el mateix model especulatiu i terciaritzat sinó en pilars com el coneixement”.

Es concedeixen quatre ajudes per cada branca de coneixement. Els beneficiaris hauran de complir determinats requisits acadèmics. Es valora la nota mitjana de l’expedient i la taxa d’eficiència. Per a graduats en Arts i Humanitats o Ciències Socials i Jurídiques la nota mitjana ha de ser igual a 9,00 punts o superior; un 8,50 o superior per a Ciències; un 8,75 o superior per a Ciències de la Salut i un 8,25 o superior per a Enginyeria o Arquitectura. Per a sol·licitar aquest ajut, els interessats ho han de fer abans del 31 de juliol a la pàgina web dguni.caib.cat.