Pronunciament de l’executiva de MÉS per Mallorca davant el fracàs de la investidura de Pedro Sánchez


1.- MÉS per Mallorca lamenta profundament que les forces majoritàries d’esquerres de l’Estat espanyol hagin estat incapaces de constituir un govern amb qui les institucions de les Illes Balears puguin iniciar un diàleg formal per tractar les importants qüestions que afecten a la vida dels ciutadans d’aquesta terra.

2.- MÉS per Mallorca considera una falta de respecte a l’electorat que les forces majoritàries d’esquerres de l’Estat espanyol es plantegin o amenacin en unes noves eleccions generals, atès que la ciutadania ja va parlar i no es pot pretendre corregir-ne la voluntat permanentment.

3.- MÉS per Mallorca considera una irresponsabilitat i una falta de visió històrica que les forces majoritàries d’esquerres de l’Estat espanyol no s’adonin del risc real d’involució social i democràtica que pot suposar la seva incapacitat manifesta de constituir govern de centre-esquerra i la possibilitat real d’una majoria del conservadurisme, l’ultraliberalisme i el neofranquisme de PP-Cs-VOX.

4.- MÉS per Mallorca considera vergonyós que es demanàs l’abstenció a partits que pacten amb l’extrema dreta, com si es pogués ser equidistant entre la democràcia i aquells que ataquen els drets bàsics de les persones.

5.- MÉS per Mallorca considera que el fracàs de la investidura és del candidat presentat, és a dir, de Pedro Sánchez, que ha estat incapaç de bastir una majoria sòlida al seu voltant. L’assumpció de responsabilitats hauria de ser immediata, o bé canviant l’estratègia negociadora o bé donant una passa al costat.

6.- MÉS per Mallorca anima al PSOE a assumir que s’han acabat les majories absolutes i per tant els governs monocolors, i a no creure’s en un dret a formar part de l’executiu que la resta de forces necessàries per arribar a la majoria no tenen. Per a acordar cal una alta dosi d’empatia, generositat, valoració i reconeixement de l’altri que al PSOE, com a primera força i partit del candidat a la investidura, li ha mancat.

7.- MÉS per Mallorca aplaudeix l’altura de mires d’ERC, Bildu i Compromís, entre altres, que malgrat haver estat menystinguts per gran part del PSOE han avantposat els drets bàsics que es veuen amenaçats