Potenciam el transport públic: Els menors de 12 anys ja poden viatjar gratis amb la nova targeta infantil del TIB

La mesura ja està en funcionament i vol impulsar els viatges en família

Fomentam el transport públic i els viatges en família: els menors de 12 anys podran utilitzar el metro, tren i bus sense pagar amb la nova targeta infantil impulsada pel Consorci de Transports de Mallorca. És una mesura que ja està en funcionament i de la qual se’n podran beneficiar també les 11.000 persones que ja disposen de la targeta intermodal i que tenen entre 4 i 12 anys.

Per poder gaudir de la gratuïtat, aquests usuaris han de canviar la seva targeta actual per a una nova del perfil infantil. Es pot aconseguir la nova targeta a qualsevol de les oficines d’atenció a l’usuari del TIB (Palma, Inca i Manacor) o a les oficines municipals dels Ajuntaments adscrits.

Els usuaris que vulguin beneficiar-se de la gratuïtat han de disposar de la Targeta Infantil que disposa de cent viatges sense cost i que poden recarregar un cop s’hagin exhaurit. Per a viatjar és necessari validar la targeta dins del bus o als torns del tren, tal com ja es fa amb totes les targetes intemodals. Es recorda que els menors de 12 anys han de viatjar sempre acompanyats d’un adult.

La nova targeta infantil s’afegeix a les actuals targetes intermodals ja existents que beneficien a d’altres col·lectius. Així, tenim la Targeta Jove adreçada als menors entre 12 i 30 anys (ambdós inclosos), la Targeta Família Nombrosa pels membres de famílies nombroses o la Targeta Pensionista adreçada als majors de 65 anys, a les persones beneficiàries d’una pensió (jubilació, viduïtat, invalidesa o discapacitat) a persones en situació d’atur de llarga durada i a les víctimes de violència de gènere. Si no es pertany a cap dels col·lectius anteriors es pot accedir a la Targeta de perfil General amb la qual poden gaudir dels descomptes que ofereixen els abonaments multiviatge T20 i T40.