Per primera vegada, un treballador social oferirà assistència social als estudiants universitaris

Serveis Socials i la Universitat de les Illes Balears signen un acord de col·laboració per garantir assistència social als alumnes de la UIB

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i la Universitat de les Illes Balears han acordat la posada en marxa d’un servei d’assistència social a la universitat. Aquest acord que avui han signat la consellera Fina Santiago i el Rector de la UIB, Llorenç Huguet, suposa la incorporació, per primera vegada, d’un treballador social a la UIB. La Conselleria de Serveis Socials es fa càrrec de la contractació del treballador social, mentre que la Universitat de les Illes Balears li habilita un espai per dur a terme les funcions d’assessorament i acompanyament de l’alumnat que accedeixi al servei, que començarà a funcionar el mes d’abril i donarà cobertura a les necessitats dels alumnes universitaris amb dificultats socials i econòmiques.

Es tracta, segons el rector de la UIB, Llorenç Huguet, d’una mostra de la implicació i complicitat entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i la Universitat que aportarà una ajuda professional als estudiants que ho requereixin. Per la seva part, la consellera Fina Santiago, ha destacat que la posada en marxa d’aquest servei d’assistència social serveix també per normalitzar la figura del treballador social, que s’incorpora a l’espai universitari, a on fins ara no hi tenia presència.