Pep Lluís Pons: “exigim al govern espanyol que no deixi tirada la nostra universitat”

El director general de Política Universitària i Recerca, Pep Lluís Pons, s’ha reunit aquest dilluns amb representants d’altres territoris així com del Ministeri. Un dels temes important que s’hi han tractat ha estat el referent als fons destinats a universitats per tal de fer front a la crisi generada per la COVID-19. El Ministeri ha explicat que està previst que aquesta partida arribi el setembre.

Pons ha explicat que aquests fons “són imprescindibles per adaptar l’ensenyament a la nova situació” però que cal concreció. En aquest sentit, el director general ha exigit terminis i equitat al Ministeri perquè “les Illes Balears sempre són el territori més maltractat per l’Estat”. Pons ha insistit en què “si no reben allò que ens toca, el govern espanyol estarà deixant tirat el nostre sistema universitari”.

Finalment, Pons ha recordat que des del Govern s’està treballant de forma coordinada amb la UIB per garantir la qualitat del nou any acadèmic amb la posada en marxa de diferents plans de contingència. Aquests protocols s’aniran actualitzant depenent de l’evolució de la pandèmia COVID-19.