Palma protegeix definitivament el Jonquet

Neus Truyol: “Protegim i blindam el patrimoni urbanístic de la ciutat”

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, va comparèixer aquesta setmana en roda de premsa per explicar l’aprovació definitiva del Pla Especial de Protecció de El Jonquet al Consell de Gerència d’Urbanisme, ja que ja es compta amb tots els informes favorables després d’una llarga tramitació iniciada el juny de 2017 amb l’aprovació inicial. L’aprovació definitiva es farà al ple de novembre.

“Estimam Palma, i per això la protegim i blindam el patrimoni urbanístic com és en aquest cas el barri de El Jonquet. Es tracta d’un barri tradicional situat en un espai privilegiat i que ha patit durant molts anys una pressió immobiliària molt forta. Ara fem realitat una llarga reivindicació veïnal per protegir el patrimoni i el caràcter singular de El Jonquet”, ha afirmat la regidora. L’acord aprovat al Consell de Gerència també ha resolt les al·legacions presentades per les persones i entitats que en varen presentar.

La regidora recorda que el Pla del Jonquet respon a les reivindicacions històriques dels veïns i veïnes del barri. “El planejament ara aprovat permet crear nous espais lliures, devora el Teatre Mar i Terra i al solar de Rentadors, i deixam enrere projectes que desfiguraven el traçat urbà històric. El gran balcó de El Jonquet és per a gaudir-lo tots els veïns i veïnes de Palma”.

D’altra banda, també es regula els usos equilibrats entre barris i restaurants i la convivència veïnal amb una normativa de restricció de densitat que limita a 3 establiments cada 100 metres, similar a l’aprovada per Santa Catalina i els carrers per a vianants.

L’aprovació definitiva d’aquest Pla Especial suposa un canvi de rumb que ha costat tres mandats respecte la planificació que inicialment n’havia fet el PP i que havia d’incloure macroaparcament i grans centres comercials. MÉS s’ha oposat en tot moment a l’especulació i l’urbanisme desmesurat al Jonquet i ha apostat en canvi per la protecció i la preservació del patrimoni, ja fos presentant al·legacions contra els plans del PP o, des de l’equip de govern, impulsant el pla actual.