Palma celebra la Festa de l’Estendard

La tradicional festa començà amb la col·locació de l’estendard a Cort, per continuar amb "La Colcada" i l’acte d’entrega de les medalles d’Or i el fill il·lustre, que aquest any ha reconegut la feina i la valentia del polític republicà Alexandre Jaume


La Festa de l’Estendard ha començat amb la tradicional col·locació de l’estendard i la cimera del Rei Martí a la plaça de Cort, entre tamborers, cossiers, cavallets, ministrils i la Banda de Música de Palma. Juntament amb els regidors i els consellers del Consell de MÉS, encapçalats pel president Ensenyat, anaven altres càrrecs del partit com les diputades Bel Busquets i Joana Aina Campomar i la consellera del Govern Fina Santiago.

Després de l’acte a la Seu, les autoritats han anat en comitiva cap a la plaça de Cort, on regidors de l’Ajuntament de Palma han agafat el penó que simbolitza el que Jaume I va dur a l’illa i l’han col·locat dins l’edifici del consistori al so de La Balanguera.

Avui també s’han concedit les Medalles d’Or de la Ciutat a l’escriptora Antònia Vicens, el club de bàsquet Hispània, a la comare Pilar Ferrer de Sant Jordi, Fundació Respiralia i al luthier Antonio Morales Nogués. En el mateix acte s’ha nomenat a Alexandre Jaume fill il·lustre de Palma.