Pagaments opacs del PP de factures en concepte de comunicació o publicitat

Abril: “Les acusacions d’Anticorrupció de finançament il·legal del PP quadren amb els avanços de la comissió Autopistes Eivissa"


Per al portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, les acusacions de la Fiscalia anticorrupció de Balears, que demana cinc anys de presó per a Jaume Matas i José María Rodríguez, «són molt greus en tant que consideren com acreditat que el PP va abonar per a la seva campanya més de 180.000 euros de manera opaca».

Els fiscals atribueixen la procedència dels doblers «negres» al tàndem conformat per Matas (que centralitzaria el cobrament de comissions al Govern) i Rodríguez (que controlaria el maneig d’aquests doblers al partit). Això, al parer d’Abril, «quadra» amb els avanços, documentació i testimonis a la comissió d’investigació parlamentària de les autopistes, en relació als pagaments de factures en concepte de comunicació o publicitat.

Com a exemples, entre d’altres, l’auditoria de Gerens Hills, que assenyala irregularitats pel que fa al 2% del contracte d’Ibisan que s’hauria de destinat a aquest concepte (i parlam d’un 2% d’un contracte de 100 milions d’euros, apart de l’1% cultural que no ha aparegut!), o el diari de sessions de 25 de novembre que recull el testimoni del responsable de l’empresa FCC, constructora d’una de les autopistes d’Eivissa:

3

De fet, el responsable de FCC asenyalava a Neus Salas, la cap de gabinet de Mabel Cabrer, consellera d’obres públiques de Matas. Segons Abril, «a la comissió d’investigació ha quedat acreditat el maneig absolutament discrecional dels doblers relatius a aquestes partides de comunicació amb les mateixes empreses que llavors feien la campanya electoral del PP», i el PP no sols no demana perdó, sinó que té la barra de tornar a seure entre els seus escons la Sra. Mabel Cabrer, que era qui dirigia totes aquestes obres.