Nou centre de dia i centre municipal de Serveis Socials a Son Xigala

Santiago: “Aquest és un barri amb població envellida i necessita aquest centre de dia amb 30 places per a persones dependents”

Antoni Noguera: “Es tracta d’un símbol que demostra que som el govern de la gent, un govern que aposta per les persones i no per les retallades”


El batle de Palma, Antoni Noguera, la consellera de Serveis Socials del Govern, Fina Santiago, juntament amb el tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Jose Hila, la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs i la regidora de Districte Ponent, Angélica Pastor, han explicat avui el projecte que permetrà que l’edifici ubicat al carrer Sebel·lí cantonada carrer Florència del barri de Son Xigala compti amb un Centre municipal de Serveis Socials i un Centre de dia per a persones dependents del Govern.

Noguera ha destacat que “aquest equipament és un símbol del que passa quan governa la dreta i quan governa l’esquerra”. “L’esquerra començà aquest edifici, la dreta el deixà així com està i ara nosaltres el rehabilitam i el doam de dos usos molt importants”, ha dit. El batle ha dit que l’edifici acollirà un centre d de dia i un centre municipal de serveis socials. “El govern de la gent aposta pel factor humà, per la proximitat i cuida a la ciutadania, especialment als més vulnerables”, ha dit.

Hila, per la seva banda, ha recordat que aquest edifici era una demanda del barri. “Els edificis abandonats generen problemes i avui venim amb una solució”, ha dit.

Santiago, per la seva banda, ha recordat que aquest centre de dia tindrà 30 places per a persones dependents. “Aquest és un barri amb població envellida i necessita aquest centre de dia; una vegada acabat aquest centre s’incorporarà a la xarxa de centres de dia de l’Ajuntment, en aquest moment en té tres” ha dit i ha recordat que des del Govern s’està fent aquesta xarxa de centres de dia.

L’edifici té dues plantes. A la planta baixa s’habilitarà el Centre de Dia i a la primera, el Centre Municipal de Serveis Socials Mestral. Les obres consistiran en rehabilitar les parts deteriorades i en tancar la planta baixa. Cal recordar que el projecte es va iniciar i es va va deixar inacabat. Ara, es renovaran les façanes i s’adequaran les plantes perquè acullin ambdós serveis i s’urbanitzarà la parcel·la. Cada planta té 460 metres quadrats.

El pressupost per al centre de dia per a persones depenents, que aporta la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, és de 357.000 euros (305.000 per a l’adequació de la planta i 52.000 euros per a l’adquisició de mobiliari). Pel que fa al Centre Municipal de Serveis Socials, l’Àrea de Benestar i Drets Socials hi destinarà 490.000 euros a traves de la Llei de Capitalitat.

Es preveu que el projecte d’execució estigui llest a finals d’abril per poder treure’l a licitació aquest estiu. D’aquesta manera, les obres podrien començar a finals d’any i estar llestes en uns 9 mesos, aproximadament. En aquests moments des de l’Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne s’està redactant el projecte d’execució.

Reactivació de centres de dia

El nou centre municipal de Serveis Socials que s’ubicarà a Son Xigala permetrà acostar als barris de Son Xigala, Son Roca, Son Ximelis, Son Rapinya, La Vileta i Son Peretó els serveis socials. Actualment, els beneficiaris d’aquests barris s’han de desplaçar al Centre municipal de Serveis Socials Mestral, ubicat al barri de Santa Catalina. Amb aquest nou centre l’equip de govern continua amb la política d’acostar els Centres municipals de Serveis Socials a la població dels barris més vulnerables de Palma. Cal recordar que aquesta legislatura es va obrir un nou Centre municipal de Serveis Socials a Son Gotleu.

Durant aquesta legislatura s’han reactivat projectes que varen ser paralitzats per l’anterior govern. A Palma, ja s’ha recuperat el centre de dia de son Ferriol, el de Sa Indioteria, aquest de son Xigala i en centre de dia del carrer Jesus.

A més, s’ha retornat a l’ajuntament la gestió dels centres de Son Sardina, Son Dureta i Coll den Rabassa.