Noguera: “Volem ser protagonistes de la lluita contra el Canvi Climàtic”

El batle de Palma assisteix a la Conferència Internacional de l’Aliança pel Clima que se celebra a Barcelona


Antoni Noguera ha destacat que l’Ajuntament ha fet passes importants en la consecució d’una “Palma verda i sostenible” avui a la Conferència Internacional de l’Aliança pel Clima que s’ha iniciat amb la trobada estatal del Pacte dels Batles pel Clima i l’Energia, celebrada al Recinte Modernista Sant Pau de Barcelona. L’han acompanyat la tinenta de Batle d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, i el Coordinador General de l’àrea, Josep Maria Rigo.

El Pacte dels Batles neix l’any 2008 dins l’àmbit de la UE amb el propòsit d’unir els governs locals en el disseny d’estratègies conjuntes de cara a un futur més verd i sostenible. Es tracta d’una de les iniciatives més importants quant a l’acció local pel clima i l’energia. Palma s’incorpora al Pacte en el 2010.

Un dels aspectes més destacats de la trobada, que ha servit per conèixer altres experiències i compartir projectes, ha estat la convidada que se li ha fet a l’Ajuntament de Palma a participar en el projecte d’Illes Europees pel Canvi Climàtic. En aquest sentit, el batle de Palma ha destacat que “es tracta d’una iniciativa molt interessant, no només per encaixar amb la nostra realitat geogràfica, sinó també pels compromisos adquirits pel mateix Ajuntament en relació a aquest tema”. Noguera ha explicat els projectes contra el Canvi Climàtic fets a Palma, com el Bosc Urbà, la recuperació d’espais naturals, el canvi de l’enllumenat públic, o la nova normativa turística, també ha traslladat la voluntat de ser capdavanter en aquesta lluita. “La lluita contra el canvi climàtic és una prioritat d’aquest equip de govern sobre la que venim fent feina de manera transversal des de totes les àrees”, en aquest sentit també ha deixat clar que Palma "vol ser protagonistes de la lluita contra el Canvi Climàtic”


El batle i la regidora d’Ecologia han mantingut una reunió amb el representant de l’Oficina del Pacte dels Batles pel Canvi Climàtic, Miquel Morcillo, a qui li han exposat els compromisos de l’Ajuntament de Palma en la transformació de la ciutat i en la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, Antoni Noguera ha destacat projectes com el Bosc urbà de la Riera i la recuperació de l’àrea natural del Carnatge, alhora que la promoció d’una mobilitat sostenible a través de l’impuls del transport públic i la pacificació del trànsit rodat pel centre de la ciutat, com a passes importants de cara a la consecució d’una Palma “verda i sostenible”.

Altres aspectes que s’han donat a conèixer són les campanyes de conscienciació per un ús responsable de l’aigua, l’aprovació d’un el Pla de Sequera o l’aplicació de criteris d’estalvi i eficiència energètica en l’enllumenat públic i d’autoconsum en equipaments públics.