Noguera: "Si Palma i Madrid són ciutats del canvi és perquè som ciutats valentes i transformadores"

El batle de Palma es reuneix amb la batlessa de Madrid Manuela Carmena per abordar els reptes de les dues ciutats: habitatge, model turístic i mobilitat sostenible


"Si Palma i Madrid són ciutats del canvi és perquè som ciutats valentes i transformadores". Són paraules del batle de Palma, Antoni Noguera, després de la reunió amb la batlessa de Madrid Manuela Carmena, amb qui han compartit els reptes de les dues ciutats i han establert un marc de col·laboració sobretot en els eixos clau: habitatge, model turístic, mobilitat sostenible, lluita contra el canvi climàtic i lluita contra la violència masclista.

Noguera i Carmena han compartit experiències i polítiques transformadores per teixir ciutats més sostenibles i europees. "Hem contrastat que els ajuntaments necessiten més eines, sobretot en temes com l’accés a l’habitatge, per poder plantejar polítiques que siguin garantistes per als nostres ciutadans", ha dit Noguera.

El batle ha destacat que “ambdues ciutats col·laborarem com ho fem amb València i Barcelona”. En relació amb l’accés a l’habitatge, s’han tractat qüestions com “la construcció d’habitatge de protecció oficial de lloguer, la regulació de preus en alguns barris de les nostres ciutats o la pujada de l’IBI als habitatges buits". "Palma i Madrid tenim una estratègia comuna, hem de gestionar temes complexos pels quals no tenim les eines, sobretot amb el tema de l’habitatge, per això una estratègia comuna entre ciutats del canvi ens fa fàcil compartir problemes i les seves solucions”, ha incidit Noguera.