Noguera: "La regulació del tot inclòs forma part una visió d’estratègia i a llarg termini"

El coordinador de MÉS per Mallorca s’ha mostrat satisfet avui per l’aprovació del Decret per combatre el turisme de borratxera.

Antoni Noguera, ha fet valdre una normativa pionera a nivell europeu i que pretén impulsar el turisme de qualitat. De fet, el decret només és la primera passa abans de modificar la Llei General Turística que planteja MÉS. A iniciativa de la formació ecosobiranista aquest canvi normatiu permetrà regular de manera global el "tot inclòs" així com facilitar la coordinació entre administracions i implicar a la societat civil a l’hora de predre decisions estratègiques. "Per a acabar amb els excessos necessitem polítiques valentes que escoltin a les persones, entitats i administracions més afectades i incorporar les mesures adients".

De fet, Noguera ha recordat que el decret ha estat consensuat i que el Govern ha introduït les propostes plantejades per MÉS. "Aquest decret forma part una visió d’estratègia de conjunt i a llarg termini. Sense límits estem abocats al col•lapse i amb aquesta regulació fem una passa més per afrontar la situació amb realisme i ganes de reconduir-la a temps, abans que sigui massa tard".

Noguera emplaça a totes les formacions amb representació parlamentària a donar suport a la modificació de la Llei que permetrà ampliar les restriccions contemplades en el Decret. Amb tot, MÉS continua defensant l’aprovació d’una llei específica per regular el "tot inclòs". De moment, però, la normativa aprovada limita la venda d’alcohol en tres punts molt concrets: Magaluf, la Platja de Palma, a Mallorca, i el West End d’Eivissa. El decret llei també preveu multes per als hotelers que no actuïn amb fermesa contra el balconing i endureix la normativa de les "party boats".