Noguera: "El decret de Protecció del Territori és la resposta a la degradació impulsada per la dreta durant anys"

El coordinador de MÉS per Mallorca ha valorat avui de manera molt positiva la validació al Parlament del Decret de Protecció del territori. La nova norma, impulsada per la formació ecosobiranista, “és una resposta necessària per encarar el futur”. Segons Noguera, “és la resposta a una degradació progressiva de la fesomia del nostre camp, d’un tret cultural característic i de la biodiversitat existent en el món rural que ha impulsat la dreta”. D’acord amb el coordinador de MÉS “cal reservar el sòl rústic no sols per la realitat d’avui, sinó per la de demà” .

Antoni Noguera també ha destacat que la nova normativa no sols protegeix el territori, sinó que posa fre a l’especulació amb el lloguer vocacional i facilita les eines per garantir la producció del sector primari i incrementar quotes de sobirania alimentària.

Amb tot, Noguera ha remarcat que el Decret Mir “dona continuïtat un full de ruta de MÉS per Mallorca en la defensa del Medi Ambient i la protecció del territori, iniciat ja fa anys.