Noguera anuncia un pla de 250 mil euros per pal·liar els efectes del COVID-19 al sector de Palma

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma que dirigeix Antoni Noguera ha presentat aquest dimecres un pla de xoc format per 10 punts per a pal·liar els efectes que el tancament dels espais culturals i l’ajornament de les activitats previstes durant l’estat d’alarma.

"Som conscients que aquesta paràlisi provocada per la crisi del COVID-19 ha colpit seriosament un dels sectors més vulnerables de la societat: la cultura. I no en volem quedar al marge. Per això hem mantingut un diàleg assenyat amb el sector i hem posat en marxa una sèrie de mesures per a fer-hi front", ha dit el també coordinador general de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera.

El paquet de mesures inclou la convocatòria d’ajudes per a espais culturals triplica la seva dotació fins als 150.000 € i la convocatòria per a projectes de dinamització cultural de la ciutat i altres iniciatives culturals arribarà als 100.000 euros, el pagament del 100% de la recaptació de taquilla dels espectacles programats als teatres municipals o una nova convocatòria per a donar suport a la creació, amb una dotació de 50.000 €, entre motles d’altres.

Aquest pla de xoc se suma altre propostes i iniciatives empreses per MÉS a favor del sector cultural. La setmana passada, per exemple, coneixíem que el propi Antoni Noguera translladarà al govern central a través del senador Vicenç Vidal la necessitat de baixar l’IVA cultural al 0% per minimitzar l’impacte de la crisi a la cultura.