NEUS TRUYOL: L’experiència ens obliga a posar en quarantena totes les promeses del govern espanyol

Coincidint amb la visita de quatre ministres es posa en marxa la campanya #ElQueNoDiran per denunciar els reiterats incompliments del govern de Pedro Sánchez

La visita de quatre ministres no convenç a MÉS per Mallorca després dels reiterats greuges i menyspreus per part del govern espanyol. De fet, la formació ecosobiranista lamenta la manca de compromís real del govern espanyol amb les Illes Balears. En aquest sentit, Neus Truyol ha assegurat que el "Tour ministerial" només es traduirà en bones paraules i molts anuncis que "quedaran en no res". En aquest sentit, la membre de l’Executiva de MÉS, ha mostrat la seva preocupació pel que no diran els ministres. "Ens agradaria ser optimistes, però l’experiència ens obliga a posar en quarantena qualsevol anunci o protocol d’intencions.". De fet, la formació posarà en marxa una campanya a les xarxes socials amb els hashtag #ElQueNoDiran per denunciar els diferents incompliments del govern espanyol.
La campanya inclourà les diferents reivindicacions que "tot i les promeses", ha remarcat Truyol, "han quedat dins un calaix". Així, la també portaveu de MÉS a l’Ajuntament de Palma, ha recordat les promeses de desplegar el REB, millorar el finançament o les inversions estratègiques anunciades en els darrers anys. En aquest sentit, ha censurat no només al govern espanyol snó als partits d’àmbits estatal. ""Els cants de sirena ja no ens sedueixen. Aquí sonen altres sirenes. Han saltat totes les alarmes i això no pot aturar-se amb un Tour ministerial", ha emfatitzat.

Durant la presentació de la campanya Neus s Truyol s’ha mostrat preocupada pels "silencis" de l’executiu estatal envers la millora del finançament o el tren de llevant. Precisament, ha acusat el ministre José Luis Ávalos les obres d’ampliació de l’aeroport de Palma. "Quina fiabilitat té un ministre que es nega a complir l’acord signat amb els seus socis a Madrid per regular el lloguer?" ha demanat Truyol. És més, "ens hem de fiar d’un ministre que posava en dubte el dret al descompte de resident?" ha conclòs.

De la mateixa manera, el portaveu adjunt de MÉS al Parlament, Josep Ferrà ha criticat la "pluja de ministres" i ha criticat que el president espanyol estigui "desaparegut". Ferrà ha acusat Sánchez de "faltar al respecte" a les Illes Balears. No només no ha vengut, sinó que fins i tot va ser incapaç de reunir-se amb la presidenta del Govern", ha lamentat. Amb tot, Ferrà ha oferit als ministres que acudiran Mallorca a visitar les oficines del SOIB o el SEPE. "Som el territori europeu més afectat i els anunciats 1.000 milions no compensaran la manca de REIB o el mal finançament". Per això ha reclamat a la Calviño "canvis normatius per ajudar el nostre teixit empresarial".

Ferrà ha reclamat, a més, "més vacunes". En concret, ha recordat a la ministra de Turisme que la millor manera de reactivar el sector és aconseguir la immunització total. "Cal que el govern espanyol pressioni a la UE per fer arribar la vacuna russa Sputnik. Necessitam el nombre més gran de dosis disponibles, venguin d’on vengui. Només així aconseguirem salvar la nostra economia".