Neus Truyol exigeix a Ábalos competències per facilitar l’accés a l’habitatge

La regidora de Palma i co-portaveu de MÉS per Mallorca s’ha adreçat al ministre per exigir-li poder controlar el preu dels lloguers, entre d’altres mesures

Neus Truyol ha informat avui en roda de premsa que s’ha adreçat directament al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol, José Luis Ábalos, per demanar-li més competències municipals per facilitar l’accés a l’habitatge. En paraules de Truyol, “exigim a l’Estat que ens doni competències als ajuntaments per poder fer front a l’emergència habitacional, que patim des de fa anys però que s’agreuja en aquesta situació de crisi sanitària i de les crisis econòmica i social que se’n deriven”.

La principal mesura que la regidora exigeix tant per Palma com per altres municipis és “poder limitar els preus del lloguer i poder desplegar una sèrie de mesures que ens permetin garantir un mercat immobiliari més adaptat a les condicions econòmiques dels veïnats i veïnades de la ciutat”. En concret, Truyol s’ha referit especialment a les “zones especialment tensionades”, que són aquells llocs on l’augment de l’especulació i el preu coincideix amb unes pitjors condicions socioeconòmiques dels habitants del barri.

Truyol ha recordat que “entre els anys 14 i 19 ha crescut el preu de l’habitatge a Palma un 53%, enlloc més que a cap altra ciutat de l’Estat” i ha insistit en que “hem d’evitar una cosa tan simple com que ningú quedi sense casa”.