Neus Truyol: “Els pobles de Palma com Gènova són un valor afegit per a la ciutat”

MÉS per Palma ha organitzat una visita cultural per donar a conèixer la història del poble de Palma i el patrimoni que guarda


Palma, 11 de novembre de 2017.- Durant el segle XIX es va anar construint, a poc a poc, el llogaret que avui dia coneixem com a Gènova. L’església, les cases residencials construïdes durant la primera meitat del segle XX al carrer de la Verge de la Bonanova i les possessions de Son Berga, Son Pere Onofre i Can Mulet, entre d’altres, són alguns dels espais i edificis emblemàtics que caracteritzen Gènova. MÉS per Palma ha organitzat, una vegada més, una visita cultural per conèixer Ciutat. Aquesta vegada a Gènova i guiada per l’historiador Gaspar Valero. Una cinquantena de persones s’han reunit al carrer Rector Vives, punt de partida per conèixer, de primera mà, el passat, el present i el futur d’aquest poble ciutadà.
La portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha participat en l’acte acompanyada del regidor Llorenç Carrió. Truyol ha agraït la participació dels assistents, ha donat el tret de sortida a la visita i ha recordat que “tenir pobles i barris com Gènova a Palma és un valor afegit que contribueix a la riquesa de la ciutat”. La portaveu també ha recordat que fa dues setmanes ja varen recórrer els seus carrers amb l’equip de govern, dintre de la roda de visites que fa el batle de Palma, Antoni Noguera, acompanyat dels regidors de l’Ajuntament de Palma, en els diferents barris i pobles de Ciutat, amb l’objectiu de conèixer de primera mà les necessitats, les propostes i les inquietuds dels veïnats i així transformar junts Palma. Truyol ha destacat un dels objectius que es varen comprometre en aquesta visita, el de preservar la singularitat del poble amb l’article 69 de la Llei del Sòl, atès que “ja no es podran construir noves edificacions que no siguin coherents amb l’entorn”, ha dit. “Creiem que és important conèixer tots els racons de la ciutat perquè volem que Palma sigui cada vegada més, més estimada”, ha afegit Truyol.
Per la seva banda, Valero ha remarcat la importància de donar valor als pobles de Palma per realçar els espais i el patrimoni que reuneixen. L’historiador ha guiat als assistents amb poc més de dues hores amb explicacions sobre les antigues possessions que guarda Gènova fins a les seves coves i el monument de na Burguesa, entre altres punts d’interès.
Els assistents s’han mostrat, en tot moment, interessats i participatius durant tot el recorregut i han volgut compartir algunes experiències personals per construir la història comuna de tots i cada un dels espais i edificis visitats a Gènova.