Mir reclama al govern espanyol més Fons per preservar la posidònia

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir ha insistit en la necessitat que l’Estat inverteixi, a través del Fons per al Patrimoni Natural i la Biodiversitat, en la conservació dels ecosistemes marins i, en especial, de la posidonia. El conseller de MÉS ha retirat una vegada més aquesta demanda que ja va traslladar a la darrera sectorial de Medi Ambient amb el Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Ara ho ha fet novament en presentar les dades del servei de vigilància de la posidònia que ha conclòs la quarta temporada amb més de 93.200 actuacions. En conret. El servei de vigilància de la posidònia ha dut a terme, durant aquesta temporada, un total de 93.207 actuacions. Del conjunt d’aquestes actuacions, 7.745 corresponen a aquelles embarcacions que han estat informades pel servei; 6.467 a les assessorades, és a dir, a les que han contactat directament per saber si anaven a fondejar correctament o no; i 73.301 a comprovació del fondeig, de les quals se n’han hagut de moure 5.694, és a dir, un 7, 8 % de les que s’han comprovat.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha volgut agrair la tasca del personal del Servei durant aquesta temporada, marcada per la seva adaptació a noves mesures derivades de la situació sanitària. Mir ha destacat el fet que, enguany, les barques que s’han hagut de moure han suposat menys de 8 % de les comprovades, dos punts per sota de l’any passat. «Aquesta dada ratifica que la consciència ciutadana envers la conservació de la posidònia és cada vegada major, un fet molt positiu i que demostra que la tasca que fa quatre anys que realitza aquest servei funciona i cada any és més eficient».

Mir ha incidit també en què, durant aquesta campanya, el número d’embarcacions s’ha concentrat sobretot a finals de juliol i en el mes d’agost, el que ha fet que les actuacions, en termes absoluts, hagin estat lleugerament inferiors a les realitzades l’any passat. Cal tenir en compte que, fins al 21 de juny, l’estat d’alarma va estar vigent, fet que ha provocat també que no hi hagués tantes embarcacions de gran eslora i internacionals.

Per illes, Mallorca ha estat on més actuacions s’han fet. Les cinc embarcacions que hi treballen han realitzat un total de 40.924 actuacions, de les quals 3.474 corresponen a informar les embarcacions; 4.350 a assessorar-les; 29.226 s’han comprovat, de les quals se n’han hagut de moure 3.874.