Miquel Ensenyat: "Sánchez pretén tapar la seva incompetència desmantellant les nostres competències"

El portaveu parlamentari ha censurat les "escenificacions estèrils" i ha reclamat que els drets de les Illes siguin reconeguts i respectats com es mereixen

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat ha censurat que el president espanyol en funcions condicioni desplegar el REIB i reformar el sistema de finançament a la formació d’un nou govern i al mateix temps prioritzar la convocatòria d’unes noves eleccions. "No només és una incongruència, sinó que intenta disfressar la seva incompetència i acusar els altres d’un bloqueig parlamentari del qual ell n’és el màxim responsable".

Segons Ensenyat, no arribar a una entesa i acudir a les urnes per quarta vegada en quatre anys per a triar Govern, "suposa tenir una mirada egoista, obrint la porta a la dreta i traint la voluntat popular". Així, el portaveu de MÉS ha incidit en destacar que "sembla que Sánchez prefereixi girar l’esquena a la pluralitat i ressuscitar el bipartidisme. Demostra una alarmant immaduresa política".

Amb tot, Ensenyat no amaga la seva preocupació pels darrers anuncis de l’executiu de Sánchez qui ha reclamat al Govern posar en marxa un pla d’ajust mentre manté un deute de 170 milions amb el GOIB. "Pretén tapar la seva incompetència desmantellant les nostres competències. I el més greu és que això ocorre mentre les Illes Balears reben 480 milions menys del que aporten a l’Estat. Som la segona comunitat en aportar i la novena en rebre. És un despropòsit reclamar retalls i al mateix temps defugir de les particularitats de les illes, com la població flotant o els elevats costos de la insularitat".

Així, el portaveu la formació ecosobiranista ha acusat Sánchez de no atendre els interessos de les Illes Balears. En aquest sentit, Ensenyat ha criticat les "escenificacions estèrils" i ha reclamat que els drets de les Illes siguin reconeguts i respectats com es mereixen. "No basta venir, ens cal una resposta immediata. Assolir majors cotes de benestar social serà impossible si des de Madrid continuen girant l’esquena i oferint excuses en compte de solucions reals", ha dit Ensenyat.