MÉS vota no als pressupostos estatals recordant a Sánchez que "no ha complit amb les Illes Balears"

Vicenç Vidal: "Si en un moment de crisi sense precedents a les Balears i amb uns pressupostos expansius com mai no es compleix amb les Balears, quan serà el moment?"

Vicenç Vidal, senador de designació autonòmica per les Illes Balears, de Més per Mallorca, ha mantingut la posició de votar no als Pressupostos Generals de l’Estat -PGE- en el marc de la sessió d’avui al Senat en què es tancava el procés pressupostari.

Vidal ha recordat que "si les reivindicacions de les Canàries o de l’Espanya buida són legítimes, les de les Illes Balears també" mentre remarcava que "si l’actual govern del PSOE i Unidas Podemos aspira a un estat plurinacional i progressista el que ha de fer és escoltar la veu de les Illes Balears". "Si en un moment de crisi econòmica sense precedents a les Balears i amb uns pressupostos més expansius que mai no es compleix amb les Illes, quan serà el moment?".

El senador ecosobiranista ha explicat la bateria d’esmenes dividida en quatre blocs: insularitat, transició ecològica, llengua i cultura i economia i drets socials, prenent en consideració que "són mesures que beneficien a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, però, de forma global, a les classes populars i treballadores de tots els pobles de l’estat" fent èmfasi especial en "esmenes que qualsevol ciutadana sensata sigui d’on sigui segur que valoraria" com "la que equipara la violència masclista amb el terrorisme o la que reclama que la dependència no resti per l’ingrés mínim vital".
Per cloure Vidal ha afirmat que l’esquerra sobiranista de les Illes Balears "té la mà estesa al govern estatal per a mesures verdes, feministes, progressistes i en defensa de la diversitat i la gent treballadora" i que "tristament l’executiu l’ha refusada". Finalment ha recalcat que "el govern espanyol necessita humilitat i entendre que el pluralisme "és quelcom més que aritmètica" afegint que "no pot ser que no tenir diputat propi al Congrés et condemni a no "pintar res" a l’Estat