MÉS transmet tot el seu suport a UIrike Lunacek

L’eurodiputada del partit verd europeu fa ser atacada a Viena per la seva condició sexual.


Divendres horabaixa mentre es celebrava la festa de l’Orgull LGTB a Viena, el multitudinari "Rainbow Parade", l’eurodiputada Ulrike Lunacek va ser atacada amb àcid mentre atenia als mitjans de comunicació, per part d’un home que encara no ha estat detingut.

Lunacek és copresidenta del intergrup del Parlament Europeu sobre drets LGBT, eurodiputada pel partit austríac Die Gruene (Els Verds d’Austria) i obertament homosexual.

Afortunadament no s’han hagut de lamentar danys personals i només s’han vist afectats alguns equips electrònics dels periodistes i les peces de vestir dels allà congregats.

Des de MÉS volen transmetre la seva solidaritat cap Lunacek i recordar el seu compromís amb la defensa dels drets LGTB, per això creuen importants seguir informant i sensibilitzar sobre la situació del col·lectiu LGTB. Visualitzar i normalitzar la situació de les persones LGTB dins la societat. En resum, incorporar la perspectiva LGTB a la societat actual, elaborant polítiques públiques d’igualtat i no discriminació en matèria de diversitat sexual i identitat de gènere”.