MÉS reivindica la Diada de Mallorca en un any marcat per la pandèmia i les restriccions

La formació ha presentat les seves “reivindicacions de país” vinculades a la Diada, i entre les quals destaquen la reforma del sistema de finançament i el reconeixement del dret a l’autodeterminació

MÉS per Mallorca ha celebrat aquest dimecres horabaixa una roda de premsa per reivindicar la vigència de la Diada de Mallorca i les reivindicacions sobiranistes, especialment en un any com el 2020, tan marcat per la pandèmia de la covid19 i les restriccions. Hi han participat la vicepresidenta del Consell, Bel Busquets, i el secretari d’Organització de la formació ecosobiranista, el diputat Josep Ferrà.

Busquets ha assegurat que “el 2020 és més necessari que mai reivindicar la Diada de Mallorca” i ha reocrdat que “va ser una presidència de MÉS, de Miquel Ensenyat, que va complir amb la fita històrica de fer la Diada de Mallorca la Diada oficial reconeguda pel Consell”. La vicepresidenta del Consell ha defensat “tota la càrrega històrica” del 31D i la commemoració de la incorporació de Mallorca a les terres de parla catalana, però també “la càrrega cívica del que vol dir celebrar una Diada oberta i plural a la Mallorca d’avui”.

Josep Ferrà ha exposat les “reivindicacions de país” de MÉS per Mallorca, entre les quals ha destacat el nou sistema de finançament autonòmic i la implantació definitiva del Règim Especial (REB). Ferrà ha criticat el “maltractament de l’Estat a les Illes Balears” i la manca de compensació de la insularitat. “El ‘no’ del senador Vicenç Vidal simobolitza el nostre rebuig a la política de l’actual govern del PSOE i Podem cap a les Illes Balears”, ha destacat Josep Ferrà. Així mateix, el secretari d’Organització de MÉS també ha volgut recordar “la importància de seguir reclamant el dret a l’autodeterminació” i ha volgut fer “una referència als presos polítics” i ha reclamat “la posada en llibertat de gent que simplement va exercir la voluntat d’un poble d’organitzar un referèndum”.

Ofrena floral i campanya a xarxes

A més, MÉS per Mallorca ha participat aquest dimecres migdia a una ofrena floral informal juntament a altres entitats com l’OCB on ha participat un dels coportaveus de MÉS per Mallorca, Mateu Matas ‘Xurí’. Axií mateix, la formació durà a terme avui dimecres i demà dijous, 31 de desembre, una campanya a les xarxes socials sota el lema “Conquerim el futur”.