MÉS reclama visibilitzar i protegir les persones més vulnerables del col·lectiu LGTBI+


El senador Vidal fa una crida a dignificar les persones transsexuals i exigeix que es respectin els drets i llibertats individuals

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha fet avui una crida per visibilitzar i protegir les persones més vulnerables del col·lectiu LGTBI+. Així, i en marc de la setmana de l’Orgull, Vidal penjat la bandera trans a la balconada del seu despatx al Parlament de les Illes Balears. Un gest, que segons el senador ecosobiranista, pretén lluitar contra la Invisibilització de la realidat. "Negar la identitat a les persones trans. És una clara vulneració de drets", ha emfatitzat.

En aquest sentit, Vicenç Vidal, ha criticat el posicionament del govern espanyol i el retard en l’aprovació d’una llei estatal que iguali drets i permeti viure en dignitat a les persones transsexuals. Així Vidal ha reclamat celeritat i ha censurat el qüestionament d’algunes formacions polítiques envers la realitat trans. "la Lluita feminista també inclou aquest col·lectiu. No és el moment de fer passes enrere des d’un feminisme mal entès", ha assegurat. De fet, Vidal ja va demanar fa unes setmanes al govern espanyol pel seu posicionament al respecte.

En aquest context, el senador ha recordat que les illes Balears ja disposen d’una Llei LGTBI i ha defensat la feina feta des de MÉS a en favor del col·lectiu. De fet, durant anys MÉS per Mallorca ha fet feina en defensa del conjunt del col·lectiu LGTBI i fins i tot ha promogut campanyes per visibilitzar persones transsexuals que havien tengut una gran rellevància en diferents àmbits professionals, com ara la literatura, la pintura o la múscia. Tot amb l’objectiu de lluitar contra els etereotips.