MÉS reclama la participació activa de les institucions balears en la gestió dels fons europeus

Josep Ferrà: “La gestió dels fons europeus serà crucial per fonamentar la transició a un nou model més sostenible"

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà , ha insistit avui en la necessitat d’implicar de manera activa a les institucions de les Illes Balears en la presa de decisions i canalització dels projectes susceptibles de rebre l’ajuda dels fons europeus. Segons Ferrà, "aquests fons suposen una gran oportunitat per a les Illes Balears no sols per les aportacions econòmiques, sinó també perquè suposen una primera passa efectiva per transformar i evolucionar."

En aquest sentit, el diputat ecosobiranista ha destacat que l’arxipèlag no pot quedar al marge d’uns projectes que poden definir un nou model. "No només ens hi juguem la recuperació econòmica, la transició ecològica, així com la transformació digital i social; també està en joc una societat més justa, igualitària i sostenible". Per això, Ferrà no amaga que "si bé els fons Next Generation suposen un enorme repte, la seva gestió serà crucial per fonamentar la transició a un nou model més sostenible". Així, proposa que aquestes ajudes puguin promoure un creixement més inclusiu i respectuós amb el medi ambient, així com la transformació estructural necessària per a fer front a la digitalització i a la transició cap a una economia verda.

En aquest context, MÉS situa els Fons com una prioritat i per això durà aquesta qüestió a la mesa del pacte per tal de "defensar els interessos de les Illes Balears, la xarxa productiva petita i mitjana, així com la transformació del model econòmic". La iniciativa política de MÉS arriba després de mesos de reunions amb els agents socials i econòmics per tal de realitzar una diagnosi acurada. La darrera trobada ha estat amb el GOB amb qui, d’acord amb Ferrà, "compartim el camí i l’anàlisi de la situació, a més de les propostes per garantir un impuls a la transformació del model productiu".

Ferrà també ha anunciat la creació d’un grup de feina polític amb diferents perfils per tal d’articular una proposta ambiciosa i participada referent als fons europeus i defensar-la a les institucions. També se sol·licitarà la presència del nou conseller de Fons Europeus i el seu equip als espais de feina permanent del pacte dels Acords de Bellver.